Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Γερμανίδα φοιτήτρια κάνει πτυχιακή εργασία για το μαρτυρικό Κωσταράζι (φωτογραφίες)

Μετά από συνεννόηση του Δήμου Άργους Ορεστικού με τον πρόεδρο τοπικού συμβουλίου Κωσταραζίου Λευτέρη Βολογιάννη, στο Κωσταράζι βρέθηκε η φοιτήτρια φωτογραφίας Dana Hütz της σχολής Hochschule Bielefeld (HSBI), για να πραγματοποιήσει την έρευνα επί του πεδίου, για την πτυχιακή της εργασίας σχετικά με τα μαρτυρικά χωριά που καταστράφηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Φιλοξενήθηκε και ενημερώθηκε από τον κύριο Βολογιάννη για όλες τις ενέργειες των τοπικών φορέων για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης του Κωσταραζίου, ώστε να τις προσθέσει στην εργασία της.
Ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο Κωσταραζίου (πρώην Σπίτι Παιδιού) από την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Κωσταραζίου  “Διαμαντόνυφη” κ. Βαΐτσα Τζήκα- Δόλλα, καταγράφοντας ιστορικά αντικείμενα και φωτογραφίες, από την ζωή στο Παλαιό Κωσταράζι, τα οποία εκτίθενται στο μουσείο. Μαρτυρίες για τα περιστατικά που διαδραματίστηκαν στις 13 Απριλίου 1944 στην “Τρανή Στράτα”, έδωσαν οι κάτοικοι του χωριού Ζέλκα Γλυκερία, Βλάχου Φλωρίκα και Ανδρέας Τσιτσής.

 

 

Back to top button