ΕκδηλώσειςΕλλάδα

Θεσσαλονίκη: Πριγκίπισσες, πειρατές και καουμπόι «προσγειώθηκαν» στην 3η Έκθεση Playmobil (φωτογραφίες – βίντεο)

Με φιγούρες Playmobil από την ίδρυση της εταιρείας μέχρι και σήμερα πλημμύρισε το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Χαλκηδόνας για την 3η Έκθεση Playmobil στη Θεσσαλονίκη.

Για δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή 13 και 14 Απριλίου, οι φίλοι ενός εκ των διασημότερων παιχνιδιών παγκοσμίως θα έχουν την ευκαιρία να δουν πρωτότυπα διοράματα Playmobil με θέματα που αφορούν την άγρια δύση, σκηνές της καθημερινής ζωής, θέματα του μέλλοντος, αλλά και του φανταστικού από 19 εκθέτες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι διατηρούν σπάνιες συλλογές.

«Στην έκθεση έχουν έρθει 19 συλλέκτες. Έχουμε περί τα 24 διοράματα. Ο επισκέπτης θα δει σύγχρονα θέματα, ιστορικά, φαντασίας. Έχουν κάνει φοβερή δουλειά οι συμμετέχοντες. Δουλεύουν εδώ και μήνες», δηλώνει στην Karfitsa ο διοργανωτής της εκθεσης και συντονιστής των συλλεκτών, Γιώργος Αγγελίδης. Εκτός από το κομμάτι της έκθεσης, υπάρχει και παιχνίδι με αρματοδρομίες για τα μικρά παιδιά, τα οποία μπορούν να κερδίσουν φιγούρες Playmobil.

«Από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι τα παιδιά δείχνουν ένα ενδιαφέρον, το οποίο όμως, όπως μας λένε και οι γονείς, κρατάει λίγο. Δηλαδή για κάποιες εβδομάδες και μετά επικεντρώνονται πάλι στα κινητά τους και στους υπολογιστές. Φέτος δώσαμε όμως την ευκαιρία και σε μικρούς φίλους να έρθουν να στήσουν τα διοράματά τους. Έχουμε μια γωνιά με διοράματα μικρών παιδιών. Βλέπουμε κι εμείς τον τρόπο που σκέφτονται και την άποψή τους. Καμιά φορά μπορεί από αυτά να πάρουμε ιδέες και να βγάλουμε ένα καινούριο διόραμα. Έτσι έχουν και το κίνητρο τα ίδια τα παιδιά να συνεχίσουν. Κάποια παιδιά είναι του γυμνασίου και μεγαλύτερα, όπου θα περίμενε κάποιος να μην ασχολούνται με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Βλέπουμε όμως ότι το συνεχίζουν και ευχόμαστε να συνεχίσουν να το κάνουν».

Ένα έμπειρο μάτι μπορεί να παρατηρήσει στην έκθεση φιγούρες και παιχνίδια Playmobil, τα οποία ανήκουν στην πρώτη γενιά παιχνιδιών της εταιρείας. Σήμερα θεωρούνται συλλεκτικά, δυσεύρετα και ακριβά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πράσινο περιπολικό και τα μηχανάκια Playmobil, τα οποία χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1970. Πολύ σπάνια είναι και η συλλογή της Shell, των αρχών του 2000.

Ο κ. Αγγελίδης υπογραμμίζει στην Karfitsa ότι οι συλλέκτες αγαπούν τα παλιά, σπάνια παιχνίδια της Playmobil. «Κάθε χρόνο μάς πλησιάζουν άτομα και μας λένε ότι θέλουν να έρθουν στην έκθεση. Δίνουμε κι εμείς την ευκαιρία σε νέους συλλέκτες. Μπορώ να πω ότι οι περισσότεροι μάς εντυπωσιάζουν με τις ιδέες και με τη δουλειά που κάνουν», σημειώνει.

Και προσθέτει πως η έκθεση αποτελεί ιδανική ευκαιρία για διασκέδαση για όλη την οικογένεια. «Να έρθει ο κόσμος οπωσδήποτε. Θα περάσουν καλά και οι μεγάλοι και τα παιδιά τους. Όταν μπαίνει ο κόσμος στην έκθεση, ειδικά όταν δεν ξέρει τι θα δει, εντυπωσιάζεται. Κυρίως δε οι μεγάλοι, γιατί είναι παιχνίδι της εποχής τους. Θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια», τονίζει. Σημειώνεται πως η έκθεση είναι ανοιχτή από τις 09.00 μέχρι τις 21.00.

karfitsa.gr

Back to top button