ΑθλητικάΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Α’ Γυναικών: Γλυκόπικρη γεύση η ισοπαλία 1-1 με τον ΟΦΗ – Στο 94’ ισοφάρισαν οι Κρητικές (ρεπορτάζ – φωτορεπορτάζ)

Δύο  πολύτιμους  βαθμούς – έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς – έχασε στην έδρα της η ομάδα της Καστοριάς στην δύσκολη αναμέτρησή της κόντρα στον ΟΦΗ, με τον οποίο και αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1.

Ένα ματς, πολύ δυνατό, που πρόσφερε ικανοποιητικό θέαμα και επεφύλαξε δραματικό φινάλε, με τις Κρητικές να πετυχαίνουν το γκολ της ισοφάρισης στο 90’, στερώντας από την ομάδα της Καστοριάς, μία πολύ σημαντική νίκη.

Ωστόσο, όμως και ο βαθμός της ισοπαλίας, κόντρα στην πολύ δυνατή και αξιόλογη ομάδα του ΟΦΗ, που βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, θεωρείται επιτυχία, ενώ παράλληλα, η ομάδα της Καστοριάς ήταν αυτή που κατάφερε να βάλει φρένο στο νικηφόρο σερί του αντιπάλου της, καθώς προέρχονταν από επτά διαδοχικές νίκες.

Η ομάδα της Καστοριάς,  παρά το  άτυχο – όπως εξελίχθηκε – αποτέλεσμα, πρόσθεσε έναν πολύτιμο βαθμό στο ενεργητικό της  και η αγωνία παρατείνεται για τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές, στην προσπάθεια που καταβάλει να παραμείνει στην κατηγορία.

Το ματς είχε μονόπλευρο βαθμολογικά ενδιαφέρον με την Καστοριά να καίγεται για τη νίκη, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ, που ουσιαστικά ήταν αδιάφορος βαθμολογικά, ωστόσο, όμως μόνο αδιάφορος δεν παρουσιάστηκε.

Η ομάδα της Καστοριάς από το ξεκίνημα του αγώνα απέβαλλε το άγχος για τη κατάκτηση των τριών βαθμών, και σε γενικές γραμμές είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο α΄ 45λεπτο, το οποίο ήταν φτωχό σε ευκαιρίες. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία δημιούργησε ο ΟΦΗ στο 1’, όταν η Ζέρβα βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε άουτ. Η Καστοριά είχε μία καλή ευκαιρία στο 42’ με την Σαίχ, το δυνατό συρτό σουτ της οποίας έξω από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη, ο ΟΦΗ με την είσοδο της Σλοβάκας και πρώτης σκόρερ του πρωταθλήματος  Rybanska (ένα θέμα υγείας την εμπόδισε να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα), ανέβασε ρυθμούς, και απείλησε σοβαρά  την Καστοριά στο 54’ η Κυδωνάκη έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής έφυγε ελάχιστα άουτ καις το 60’ όταν η τερματοφύλακας Βλασιάδου  απέκρουσε πλασέ της Μπριάνα, αποσοβώντας βέβαιη παραβίαση.

Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό (61΄) και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Καστοριά κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν σε γρήγορη αντεπίθεση και σε φάση διαρκείας, η Προξένου από κοντά νίκησε την Gurtner (1-0).

Στη συνέχεια οι Κρητικές ανέπτυξαν έντονη επιθετική δραστηριότητα, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, με πιο σημαντικές τα δύο δοκάρια – για την ισοφάριση

Συγκεκριμένα, στο 72’ η Rybanska μετά από αμυντικό λάθος πλάσαρε από θέση βολής, αλλά απέκρουσε σωτήρια η Βλασιαδου.

Στο 74′ μετά από κόρνερ της Πατερνά η  Κωνιωτάκη με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της και να κλειδώσει τη νίκη έχασε η Καστοριά στο 80’ όταν η Nafula βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ η τερματοφύλακας Gurtner.

Στο 85′ νέο οριζόντιο δοκάρι για τον ΟΦΗ σε σουτ της Rybanska. Στο 89′ νέα τεράστια ευκαιρία για το 1-1 με την Πατερνά να αστοχεί εξ επαφής.

Στο 94′ μετά από εκτέλεση φάουλ της Κουκουλάκη, η αρχηγός του ΟΦΗ Κυδωνάκη, με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητές : Ρηγόπουλος, Γκόγκος, Μητρόπουλος (ΣΔ Ημαθίας)

ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Βλασιάδου, Καϊδατζή, Φασίδου, Nafula, Tζιάρα, Σαϊχ, Τρυγούτη (70’ Ρήγα), Κωστάρα, Προξένου (87’ Ανδρεάδου), Νταβού, Μουστάκη (83’ Μάρκου)

ΟΦΗ : Gurtner, Σηφάλη (57’ Kωκιωτάκη), Πεϊου, Mushtaq, Κυδωνάκη, Δρακογιαννάκη, Αεράκη (46’ Rybanska), , Μπριάνα (68’ Γουνάκη), Πατερνά, Ζέρβα (68’ Πλατανιά), Κουκουλάκη

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης            1-2

ΓΠΟ Καστοριάς-ΟΦΗ                                1-1

Νέες Ατρομήτου -Ελπίδες Καρδίτσας

ΑΟ ΡΕΑ-ΑΣ Σειρήνες Γρεβενών

ΑΣ Βόλος -ΠΑΟΚ

ΑΟ Τρίκαλα -ΑΕΚ

Ολυμπιάδα Υμηττού-ΑΕ Λάρισας

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (21/04 )

Αστέρας Τρίπολης  – ΟΦΗ

Ελπίδες Καρδίτσας  – Παναθηναϊκός

Σειρήνες Γρεβενών  – Καστοριά

ΠΑΟΚ  – Νέες Ατρομήτου

ΑΕΚ  – ΡΕΑ

Ολυμπιάδα Υμηττού  – Βόλος

ΑΕ  Λάρισας – Θεόνη Τρίκαλα

sentranews.gr

 

Back to top button