Καστοριάφωτορεπορτάζ

Χειροτονία π. Γρηγορίου Σαμιωτάκη (φωτογραφίες)

Ο π. Γρηγόριος Σαμιωτάκης ήταν πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Γρηγορίου του Γ’ και διακόνευσε κοντά του 13 χρόνια στην Καστοριά. Μετά τον θάνατο του Μητροπολίτη, εγκαταστάθηκε στην Κρήτη

Με την κανονική παραχώρηση ιερού θυσιαστηρίου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και κατόπιν εγγράφου κανονικής αδείας και ευλογίας της Α.Θ.Μ., του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Θεόδωρος τέλεσε την Κυριακή Δ’ Νηστειών 14 Απριλίου 2024 την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, καθώς και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του χθες χειροτονηθέντος υπό του κ. Συμεών, Ιεροδιακόνου π. Γρηγορίου Σαμιωτάκη, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

Στην χειροτονία έλαβε μέρος και έτερος αδελφός εκ της πνευματικής μήτρας του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Γρηγορίου του Γ’, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Παπούλας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Επταπυργίου Άνω Πόλεως Θεσσαλονίκης.

Ο νέος Ιερεύς π. Γρηγόριος θα διακονήσει ιεραποστολικά πλησίον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Θεοδώρου.

Ο κ. Θεόδωρος στην πατρική του προσλαλιά προς τον πατέρα Γρηγόριο αναφέρθηκε στο μέγιστο ύψος του βαθμού και της διακονίας της ιερωσύνης, υπογραμμίζοντας το πνευματικό του υπόβαθρο, το οποίο έθεσε ένα σπουδαίος άγιος Ιεράρχης, ο Μητροπολίτης της Βυζαντινής Καστοριάς κυρός Γρηγόριος ο Γ’.

Ο κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε και στην πνευματική σχέση του π. Γρηγορίου με τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, σημειώνοντας την μεγάλη αξία και τιμή να λάβει ο π. Γρηγόριος τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, αυτόν του Διακόνου, από τα σεπτά χέρια του, αλλά και να απολαμβάνει της αγάπης, της φιλίας και της στηρίξεως του.

Τέλος, ο κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της διακονίας του, στην Μαύρη Ήπειρο, η οποία κατά τον λόγο του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, εξελίσσεται σε «Ήπειρο του μέλλοντος» και υπογράμμισε την ανάγκη της ένθερμης ιεραποστολικής δράσης και διακονίας του στους χριστιανούς της Αφρικής, στους οποίους θα ευαγγελίζεται τον Χριστό και την Ορθοδοξία, γενόμενος ο ίδιος παράδειγμα αγάπης και διακονίας.

Προ της απολύσεως ο Προϊστάμενος της Ενορίας και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών Πρωτ. π. Δημήτριος Καρτέρης, εκ μέρους των Ιερέων του Ναού, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των μελών του Φιλοπτώχου Ταμείου και όλων των συνεργατών της Ενορίας προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Θεόδωρο ευχαριστώντας τον Ποιμενάρχη του κ. Συμεών για την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την αγιαστική παρουσία του κ. Θεοδώρου στο Ναό, καθώς και την τέλεση της Χειροτονίας, η οποία και γέμισε χαρά το πολυπληθές εκκλησίασμα της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, μετά την ολοκλήρωση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο Ναό του Αγίου Γεωργίου Καλυβίων Λαμίας, μετέβη στο Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας προκειμένου να ευχηθεί πατρικώς και αδελφικώς στο νέο Πρεσβύτερο Ιεραπόστολο π. Γρηγόριο.

Εκ μέρους της Ενορίας εδόθη εόρτιο κέρασμα στο Παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, κατά την διάρκεια του οποίου, οι Άγιοι Αρχιερείς είχαν μία πνευματική και γόνιμη επικοινωνία με όλους τους παρευρισκομένους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μητροπολίτης κ. Συμεών προς π. Γρηγόριο: Η ζωή στην Εκκλησία δεν είναι βίος ανθόσπαρτος

 

Back to top button