Καστοριά

Δράσεις Υγείας από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς (βίντεο)

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς συνεργάστηκε με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καστοριάς για την ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στον χώρο του σχολείου, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας, κατά  το σχολικό έτος 2023-2024.

Στην πρώτη συνάντηση με θέμα “Υγεία και περιβάλλον” οι μαθητές μας έμαθαν από πού και πώς παίρνουμε τις τροφές. Το θέμα της δεύτερης συνάντησης ήταν “διατροφική αγωγή” και σε αυτήν οι μαθητές έμαθαν να αναγνωρίζουν ποιες τροφές είναι υγιεινές και ποιες όχι. Κατά τη διάρκεια της τρίτης συνάντησης “δόντια γερά-στοματική υγεία και διατροφή”, πραγματοποιήθηκε και ενδοδοντικός έλεγχος από την οδοντίατρο του κέντρου υγείας Καστοριάς κ. Βελισαρίδου. Τέλος, στην τέταρτη συνάντηση με θέμα “πρώτες βοήθειες για παιδιά “, οι μαθητές έμαθαν να δέχονται πρώτες βοήθειες σε μικροτραυματισμούς

Κλείνοντας τις δράσεις για τη φετινή σχολική χρονιά επισκεφθήκαμε το Κέντρο Υγείας Καστοριάς την Τρίτη 9 Απριλίου του 2024. Εκεί οι μαθητές του σχολείου μας  μέσα από βιωματικά παιχνίδια εξοικειώθηκαν με τον χώρο που αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά, με το οδοντιατρείο, με το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό εργαστήριο.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα την διοίκηση και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας για την άρτια οργάνωση. Μα κυρίως για τον τρόπο που υποδέχτηκαν και αντιμετώπισαν τους μαθητές μας.

Η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού

Δασκαλάκη Βασιλική

Back to top button