Ελλάδα

Στριφτή τυρόπιτα με φέτα και λαχανικά

ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κίτρινες
2 πιπεριές πορτοκαλί
2 κολοκύθια
2 κρεμμύδια λευκά
2 πιπεριές Φλωρίνης
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. σκόνη σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. μηλόξιδο
2 αυγά
300 γρ. φέτα
150 γρ. γραβιέρα
50 ml ελαιόλαδο
4 φύλλα κρούστας
20 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξίδι
Φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι θα κάνουμε ένα ελαφρύ σοτάρισμα τις πράσινες, πορτοκαλί και κίτρινες πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα λευκά κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και την πιπεριά Φλωρίνης μαζί με το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι και πολύ λίγο μηλόξυδο,
Σε ένα μπολ θα βάλουμε δύο αυγά μαζί με τη φέτα και λίγη άλμη. Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε λίγη γραβιέρα και ανακατεύουμε ξανά. Ρίχνουμε τα λαχανικά μόλις ετοιμαστούν. Βάζουμε και λίγο ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζουμε το φύλλο κρούστας και απλώνουμε την γέμιση κατά μήκος του φύλλου. Δεν χρειάζεται πάρα πολύ ποσότητα γέμισης απλώς να είναι τοποθετημένη σε όλη την επιφάνεια. Τυλίγουμε την πίτα και την τοποθετούμε στο ταψί σε κυκλική μορφή. Πάνω από την πίτα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 40 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί τρίβουμε πάνω από την πίτα μικρά κομματάκια από την φέτα και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.



Back to top button