Άργος ΟρεστικόΓούναΚαστοριά

Ευρεία σύσκεψη για τη γούνα με τη συμμετοχή 5 υπουργών – Τι αποφασίστηκε (φωτο)

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή 5 Υπουργών και των αρμόδιων Γενικών Γραμματέων, για την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου της γουνοποιίας και την προσπάθεια ένταξης ακόμη περισσότερων επιχειρήσεων στα προγράμματα στήριξης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας , ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας- Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς , η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Ειδικός Γραμματέας Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ταμείου Συνοχής Γιώργος Ζερβός, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Θέμις Ευτυχίδου, η Βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, ο Βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ. Μιχάλης Παπαδόπουλος Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Καστοριάς και Κοζάνης, εκπρόσωποι του κλάδου της γουνοποιίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε:
Η υλοποίηση προγράμματος στήριξης, στο οποίο θα ενταχθούν επιπλέον 150 με 200 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις γουνοποιίας, που δεν έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση από προηγούμενα σχετικά προγράμματα και μπορεί να φτάσει συνολικά μέχρι τα 3.500.000 ευρώ.
Την υλοποίηση του 3ου προγράμματος, με το οποίο θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση επιχειρήσεων γουνοποιίας, βάσει πλαισίου που θα οριστεί από κοινού με τα επιμελητήρια Καστοριάς και Κοζάνης και τους εκπροσώπους του κλάδου.

Άκης Τσούκας: “Η φετινή Έκθεση Γούνας Καστοριάς θα είναι η μεγαλύτερη του κλάδου παγκοσμίως – Έρχεται λαμπρό μέλλον για τη γούνα” (συνέντευξη)

 

 

 

 

Back to top button