Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Ας ενημερώσει κάποιος τον Υπουργό Ιδιωτικής Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη

Ας ενημερώσει κάποιος τον Υπουργό Ιδιωτικής Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και τους εγκάθετούς του, πως οι δύο ΜΕΘ στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας και το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, δεν εξυπηρετούν μόνο τους ασθενείς της ΠΕ Κοζάνης, αλλά και των Γρεβενών, της Καστοριάς και της Φλώρινας. Ήδη από το Νοέμβριο, η ΜΕΘ του Μποδοσάκειου δε λειτουργεί.
Ο Υπουργός οδηγεί τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας σε υγειονομική ανασφάλεια όπως αποκάλυψε σήμερα το πρωί ο Παύλος Πολάκης. Οι ΜΕΘ και στα δύο νοσοκομεία πρέπει όχι μόνο να παραμείνουν αλλά ο Υπουργός οφείλει να στελεχωθούν άμεσα και να λειτουργούν πλήρως.
Η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων με πληρωμή και η εμπορευματοποίηση του πόνου όσων έχουν ανάγκη περίθαλψης είναι η όψη του πιο ανάλγητου κοινωνικά προσώπου της κυβέρνησης της ΝΔ.
Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας αντιλαμβάνονται πλέον την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει βήμα βήμα τις δομές δημόσιας υγείας στην περιοχή μας.
Ο κ. Γεωργιάδης θέλει να φέρει από την πίσω πόρτα το “σχέδιο Ακτίνα”, που αποκάλυψα 5-1- 2022 και παραδέχθηκε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης σε συνέδριο για την υγεία λέγοντας πως η κυβέρνησή του θα το εφαρμόσει ως πιλοτικό. Σύμφωνα με αυτό τα 5 Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας θα γίνουν Κέντρα Ημερήσιας Νοσηλείας.
Σήμερα ο κ. Γεωργιάδης από την Πτολεμαΐδα, τόνισε πως μπορούν οι 2 ΜΕΘ να γίνουν μία “αν συμφωνήσουν.” Αυτό δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά. Να συμφωνήσουν ποιοι; Σε μία Περιφέρεια, που με νύχια και δόντια, παλεύει να κρατήσει τον πληθυσμό της, η ΝΔ με μεθοδευμένο σχέδιο, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.
Το σχέδιο απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας δεν έχει την έγκριση των πολιτών.
Ολυμπία Τελιγιορίδου
Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Back to top button