Ελλάδα

Συνταγή για Μανιτάρια στιφάδο από τον Δ. Σκαρμούτσο

Υλικά
50 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
10 ml ζωμό λαχανικών
10 ml κόκκινο κρασί
100 γρ. βούτυρο
300 γρ. κοκκάρια καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια θυμάρι
200 γρ. μανιτάρια champignon
300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
100 γρ. μπέικον
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
πιπέρι
4 κόκκοι μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
50 ml ξίδι
50 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 L ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
Έχουμε διάφορα είδη μανιταριών, τα απλά, τα σαμπινιόν, τα πλευρώτους και τα βασιλομανίταρα. Βάζουμε λίγο ζωμό λαχανικών και κόκκινο κρασί στα αποξηραμένα βασιλομανίταρα για υγρασία.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ένα καλό κομμάτι βούτυρο για να λιώσει. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοκκάρι, δύο σκελίδες σκόρδο και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ώστε να βγουν τα υγρά. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα, λίγο μπέικον, πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με κόκκινο κρασί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κόκκους από μπαχάρι, ένα φύλλο δάφνης και λίγο ξίδι. Μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη θα προσθέσουμε τα βασιλομανίταρα, λίγη ζάχαρη και ζωμό λαχανικών ή νερό. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν το κοκκάρι και τα μανιτάρια. Έτοιμοι για σερβίρισμα.



Back to top button