Καστοριά

Αγγλόφωνο προπτυχιακό στην Καστοριά – Αντικείμενο σπουδών και προοπτικές στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά εργασίας

Το πρόγραμμα τετραετούς φοίτησης “Economics and Sustainable Development” στην Καστοριά  είναι το 4ο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα ΑΕΙ  που πιστοποιήθηκε στην Ελλάδα και το πρώτο στις οικονομικές επιστήμες.

Οργανώνεται από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, σε συνεργασία με τα Τμήματα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής και Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΠΔΜ.

Το αντικείμενο σπουδών περιλαμβάνει την οικονομική ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία, την οικονομία του περιβάλλοντος και τη χρήση φιλικών περιβαλλοντικών τεχνολογιών για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης και προόδου.

Οι απόφοιτοι θα μπορούν να απορροφηθούν στη εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας για σταδιοδρομία στον ακαδημαϊκό χώρο, την έρευνα ή την επιχειρηματικότητα, με εξειδίκευση στο διεθνές θεσμικό πλαίσιο των ΑΠΕ και του διεθνούς εμπορίου, στη διαχείριση των ενεργειακών πηγών και της προστασίας του περιβάλλοντος, στην χρηματοοικονομική ανάλυση και στην οργάνωση και διαχείριση επενδύσεων που δημιουργούν βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Back to top button