Ελλάδα

Αμφίπολη: Βίντεο μέσα από το ταφικό μνημείο στον Τύμβο Καστά

Δεκαετίες μετά την πρώτη αρχαιολογική έρευνα και εννέα χρόνια μετά την επισταμένη ανασκαφή, ο τύμβος Καστά, άρχισε να υποδέχεται τους πρώτους -ειδικούς- επισκέπτες. Δημοσιογράφοι, επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, τουριστικοί πράκτορες και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης είναι οι εκείνοι, που -εδώ και λίγες μέρες, παίρνουν μία πρώτη γεύση από το ταφικό μνημείο, στο οποίο οι εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης συνεχίζονται.

Το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ξεναγήθηκε στον Τύμβο Καστά από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δημητρία Μαλαμίδου. Στην παρούσα φάση ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στους τρεις χώρους του ταφικού μνημείου, ωστόσο για λόγους ασφαλείας πολλά από τα εκθέματα είναι κλειστά.

Η ολοκληρωμένη εικόνα που θα προσφερθεί στους επισκέπτες όταν θα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, είναι το σύνολο του περιμετρικού περιβόλου του τύμβου, το ταφικό μνημείο και οι υποδομές για την υποδοχή των επισκεπτών γύρω από τον τύμβο, με πάρκινγκ, υποδοχή, αίθουσες ενημέρωσης και ανάπαυσής τους, ενώ σχεδιάζεται να αποκατασταθεί ένα κομμάτι από τα αρχαιότερα νεκροταφεία που έχουν ανασκαφεί στην κορυφή του λόφου και να είναι και το συγκεκριμένο σημείο επισκέψιμο.

ΑΠΕ

Back to top button