Κόσμος

Ο Ρόμπερτ Πλαντ για το εξώφυλλο του Led Zeppelin IV

Ο Ρόμπερτ Πλαντ ήταν ένας δραστήριος 23χρονος, όταν οι Led Zeppelin κυκλοφόρησαν το Led Zeppelin IV. Τώρα, στα 74 του, ο θρύλος της ροκ ταυτίζεται περισσότερο με τον ηλικιωμένο στο εξώφυλλο του άλμπουμ.

Ανατρέχοντας στην περίοδο της ηχογράφησης του Led Zeppelin III στο podcast του «Digging Deep with Robert Plant» ο τραγουδιστής θυμήθηκε ότι μετακόμισε στο εξοχικό Bron-Yr-Aur στη Σνοουντόνια της Ουαλίας για να γράψει σε απομόνωση. Το συγκρότημα θα επέστρεφε εκεί όταν ερχόταν η ώρα να ηχογραφήσει νέο υλικό για το τέταρτο άλμπουμ του.

«Ήταν καλά; ήταν πραγματικά καλά. Ήταν ένα όμορφο μέρος και όλα αυτά τα πράγματα ήταν μέρος της συμφωνίας» είπε ο Άγγλος τραγουδιστής -τραγουδοποιός, αναφερόμενος στην έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος και τρεχούμενου νερού στο σπίτι. «Είσαι εκεί για έναν λόγο και είσαι μόνο μέσα σε αυτόν, οπότε όλα αυτά στην πραγματικότητα προσθέτουν σε αυτό – η ιδέα να βγεις έξω και να φέρεις το προσάναμμα» σημείωσε o τραγουδιστής και στιχουργός των Led Zeppelin.

Ο Ρόμπερτ Πλαντ αστειεύτηκε ότι η εμπειρία του από τη ζωή εκτός δικτύου στο Bron-Yr-Aur τον έχει μεταμορφώσει στον άνθρωπο που εμφανίζεται στο εξώφυλλο των Led Zeppelin IV.

«Στην πραγματικότητα, ο ηλικιωμένος με τα κλαδιά στην πλάτη του στο Zeppelin IV – τώρα είμαι αυτός ο τύπος!» αστειεύτηκε. «Παίρνω το προσάναμμα όπου κι αν πάω και το τυλίγω γύρω-γύρω με ένα κομμάτι σπάγκου και το βάζω στην πλάτη μου σε περίπτωση που κάποιος περάσει και πει: «Υπάρχει αυτός ο τύπος από το εξώφυλλο του άλμπουμ των Led Zeppelin IV!» ανέφερε.

ΑΠΕ

Back to top button