ΑθλητικάΚαστοριά

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τους Γατόπουλο και Πνευμονίδη

Σταύρος Πνευμονίδης και Χρήστος Γατόπουλος, δυο Καστοριανά παιδιά στην κορυφή της Ευρώπης, του Youth League, με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μια τεράστια επιτυχία για το σύλλογο του Πειραιά, το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Σε πελάγη ευτυχίας και η τοπική κοινωνία, με την Κορησό, χωριό καταγωγής του πρώτου αλλά και όλο το νόμο της Καστοριάς γενικότερα να σπεύδει δικαίως να αποθεώσει τα δικά της παιδιά.

Βέβαια, σε τούτο το σημείο οφείλουμε να σταθούμε και να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία και στον άνθρωπο που ανακάλυψε τους μικρούς αυτούς αθλητές, στέλνοντάς τους στου Ρέντη ως υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού στη Βόρεια Ελλάδα για μια 4ετία από το 2019 έως το 2023. Ο λόγος, για τον 64χρονο Κιλκισιώτη προπονητή Βασίλη Αντωνιάδη, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει βρεθεί στον πάγκο της Καστοριάς, στη Β’ Εθνική, επί εποχής του αείμνηστου προέδρου Παναγιώτη Σπυρόπουλου, και πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2005-06.

Μάλιστα και παρά τους λίγους μήνες παρουσίας του στους «γουναράδες» και την πίκρα για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε, η αγάπη που τρέφει για την πόλη και την ομάδα είναι μεγάλη, ενώ διατηρεί μέχρι και σήμερα σ’ αυτήν αδελφικές σχέσεις…
Νίκος Καραμανλής
Kastoras Football

Back to top button