Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Περιοδεία της υποψήφιας ευρωβουλευτή ΚΚΕ Τίνας Κουζιάκη σε εργασιακούς χώρους στο Άργος Ορεστικό (φωτο)

Περιοδεία σε εργασιακούς χώρους στο Άργος Ορεστικό πραγματοποίησε η Τίνα Κουζιάκη υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ  Αρχικά επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο του Δήμου Άργους Ορεστικού όπου ανέδειξε στους εργαζόμενους το διακύβευμα που θέτει το ΚΚΕ: Ότι το ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει πραγματική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση ακριβώς επειδή δεν έχει δεσμεύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική της, την οποία συνδιαμορφώνει και υλοποιεί όχι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, δεδομένου ότι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, έχουν ταυτιστεί στο 70% των ψηφοφοριών ενώ μόνο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν στηρίξει από κοινού το 93% της αντιλαϊκής ευρωπαϊκής πολιτικής και ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ το 75%.

Για το ΚΚΕ και για τον λαό το διακύβευμα είναι αν αυτό το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στηρίζουν τα άλλα κόμματα, αν αυτό το ρεύμα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και ενισχύθηκε με την ενίσχυση του ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές του 2023, αν θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και εκλογικά ή αν θα δώσουμε συγχωροχάρτι σε αυτή την πολιτική που έχει οδηγήσει σε αυτή την ασφυξία τον ελληνικό λαό.

Στη συνέχεια βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού. Στη συζήτηση που έγινε με το προσωπικό κυριάρχησαν τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού όπως Γενικών Ιατρών και Παθολόγων, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και επικουρικών υγειονομικών, η οριακή λειτουργία του Ακτινολογικού, που φανερώνουν την διαλυμένη εικόνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αναδείχτηκε πως η εικόνα αυτή δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά κατευθύνσεις της ΕΕ στην Υγεία που συμφωνούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Κατευθύνσεις που εμπορευματοποιούν ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες υγείας, μειώνοντας τη χρηματοδότηση της Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό , καθιστώντας έτσι τους ασθενείς πελάτες, και συνάμα ανοίγοντας ένα πεδίο δόξης λαμπρό για τους ιδιώτες.

Τέλος στο πολύπαθο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης , αποκάλυψε τους σχεδιασμούς για ΣΔΙΤ και σε αυτό το κομμάτι της ιατρικής περίθαλψης. Την ίδια ώρα που μπορεί να λειτουργεί πλήρες στελεχωμένο, σε 24ωρη βάση για τις ανάγκες του λαού το ΚΕΦΙΑΠ υπολειτουργεί, με κλειστή όλη τη μονάδα της νοσηλείας ώστε να αφήσει χώρο στα ιδιωτικά κοράκια, με τη σφραγίδα όλων των παραπάνω κομμάτων.  Το ΚΚΕ ανέδειξε πως χρειάζεται μάχη από όλο το λαό της περιοχής και τους υγειονομικούς ώστε να λειτουργήσει πλήρως, χωρίς καμία σκέψη για ένταξη του στον «ιατρικό τουρισμό», που ουσιαστικά θα βάλει τιμοκατάλογο στους ασθενείς.

Back to top button