Καστοριά

Κοσμάς Βαρσάμης: Πογκρόμ εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ από τα “ανεξάρτητα” ΜΜΕ λόγω της ανόδου του

Η εξέλιξη του πολιτικού σκηνικού μετά τις Εθνικές αλλά και τις Δημοτικές εκλογές παρουσιάζει ενδιαφέρον.
Αιτία η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στις Εθνικές εκλογές και η περαιτέρω ενδυνάμωση του στις προ ολίγων μηνών Δημοτικές εκλογές.
Η εμφάνιση του το φθινόπωρο του 2023 ως 2ο κόμμα στις δημοσκοπήσεις σε συνδυασμό με τις εκλογικές επιδόσεις του ήταν η αιτία να χτυπήσει καμπανάκι συναγερμού στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η άνοδος λοιπόν της πολιτικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη έπρεπε να συναντήσει εμπόδια και να γίνει προσπάθεια ανακοπής της πορείας του.
Τους τελευταίους μήνες λοιπόν το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του έχουν εξαφανιστεί από τα κεντρικά ΜΜΕ . Και όταν αναφέρονται σε αυτό γίνεται πάντα με αρνητικό και υποτιμητικό τρόπο.
Η δε κυβέρνηση αντιπαρατείθετε με το 3ο κόμμα στην Βουλή γνωρίζοντας ότι είναι δεύτερο στην κοινωνία.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ υφίσταται λοιπόν ένα πογκρόμ εξαφάνισης από τα “ανεξάρτητα” μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και όλα αυτά ενώ ασκεί σοβαρή αντιπολίτευση με δομημένο λόγο και προτάσεις που δημιουργούν προϋποθέσεις διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας.
Το ζήτημα αυτό είναι θέμα δημοκρατίας. Και όποιοι δεν το παραδέχονται απλά στρουθοκαμηλίζουν.
Η προσπάθεια συνεχής υποτίμησης του Προέδρου Ανδρουλάκη με χορηγούμενες αναρτήσεις εφημερίδων και ειδησεογραφικών ιστότοπων μάλλον αποκαλύπτει την προσπάθεια των κυβερνητικών κύκλων να ανακόψουν την αλλαγή του πολιτικού τοπίου που επέρχεται στην διαμόρφωση μιας αξιόπιστης και ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Καλώς η κακώς η πολιτική ενέχει και έναν κυνισμό για κάποιους.
Ποιος είναι λοιπόν ο Νίκος Ανδρουλάκης τον οποίο τόσο υποτιμούν?
Είναι ένας νέος και σύγχρονος πολιτικός που ανέβηκε με αγώνες σκαλί σκαλί στην ιεραρχία της παράταξης του προσθέτοντας πολιτικές εμπειρίες και γνώση παραμένοντας πιστός στις αρχές του και στο κόμμα του και στις πιο δύσκολες στιγμές την ώρα που άλλοι γίνονταν πολιτικοί γυρολόγοι δείχνοντας το πολιτικό τους ήθος.
Μετά τις εμπειρίες του και τις επιτυχίες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έγινε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας το αίτημα της ανανέωσης και αποδεικνύει στην καθημερινή του δράση την σοβαρότητα και την πολιτική του επάρκεια.
Όπως η Δημοκρατική Παράταξη συρρικνώθηκε εκλογικά τα προηγούμενα χρόνια δίνοντας αγώνα εθνικό για την σωτηρία της πατρίδας βαλόμενη πανταχόθεν, έτσι και σήμερα διευρύνει την επιρροή της βαλόμενη πανταχόθεν και θα αποτελέσει σύντομα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για την χώρα όσο και αν την υποτιμούν ορισμένοι εβρισκόμενοι στην μέθη και στην έπαρση της εξουσίας.

 

Back to top button