ΚαστοριάΝεστόριο

Ο Έντι Ράμμα προβάλει την λίμνη Γκιστόβα ως αλβανική! (φωτο – χάρτες)

Με ανάρτησή του στο facebook ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμμα καταχωρεί ως «αλβανικό έδαφος» την αλπική λίμνη «Γκιστόβα» του Γράμμου και την προβάλει για τουριστικούς λόγους ως αξιοθέατο της χώρας του(!) με μεγάλη επισκεψιμότητα!

Ο Aλβανός πρωθυπουργός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια την Ελληνικών αρχών (Δήμος Νεστορίου, Περιφέρεια, Υπουργείο Εξωτερικών) που αμέλησαν εδώ και ενάμισι χρόνο να υποβάλλουν διάβημα  διαμαρτυρίας προς την Google  η οποία εμφανίζει χάρτη με την οριογραμμή των συνόρων στο Γράμμο, που κάνει μια περίεργη παράκαμψη στο σημείο της λίμνης και την… εκχωρεί στους Αλβανούς!

Η λίμνη «Γκιστόβα» που βρίσκεται σε υψόμετρο 2350 μ. είναι η μεγαλύτερη Αλπική λίμνη της χώρας και τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβάνεται στους τουριστικούς οδηγούς ως μνημείο της φύσης εξαίρετου φυσικού κάλους, με μεγάλη επισκεψιμότητα από τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού.

Ενώ σ’ όλους τους χάρτες, ακόμα και σε παλαιότερους της Google (Βλ φωτ.3), θεωρείται ελληνικό εθνικό έδαφος, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, που επέβαλαν την χάραξη των συνόρων, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Back to top button