ΑθλητικάΚαστοριά

Φορτωμένη μετάλλια και αισιοδοξία επέστρεψε η Εθνική κωπηλασίας από το Ευρωπαϊκό του Ζέγκεντ

Επέστρεψε στη βάση της η Εθνική ομάδα κωπηλασίας που πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας όπου την υποδέχθηκε ο έφορος Εθνικών ομάδων και ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος.

Στις αποσκευές της η ελληνική αποστολή είχε τρία ασημένια μετάλλια που κατέκτησαν ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ ανδρών, οι Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο τον γυναικών και οι Ζωή Φιτσιου-Μιλένα Κοντού στο διπλό σκιφ ελ βαρών, είχε όμως και ένα ακόμα τελικό με τους Γιάννη Καλανδαρίδη  και Νίκο Χωλόπουλο που αν και πρωτοεμφανιζόμενο πλήρωμα κατάφεραν να μπουν στα κορυφαία πληρώματα του διπλού σκιφ ανδρών στην Ευρώπη.

Και οι πέντε αθλητές κι αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τόνισαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τα αποτελέσματα , ωστόσο τόνισαν ότι ο μεγάλος στόχος για τα δυο πληρώματα που έχουν πάρει την πρόκριση είναι οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι ενώ για το διπλό ελαφρύ των κοριτσιών η πρόκριση τον ερχόμενο μήνα στη Λουκέρνη.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αποτελέσματα αφού έδειξαν ότι η προετοιμασία προχωράει καλά κι μπορούμε να περιμένουμε ακόμα καλύτερα πράγματα στους επόμενους αγώνες που ακολουθούν» ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και αρχηγού της αποστολής στο Ζέγκεντ Γιάννη Βράμπα ενώ συμπλήρωσε. «Σε αυτό το επίπεδο οι αντίπαλοι είναι πολύ δυνατοί αφού προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς αγώνες συνεπώς τα τρία μετάλλια μας αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένους».

«Οι εμφανίσεις των αθλητών κι αθλητριών μας στο Ευρωπαϊκό μας κάνουν να ελπίζουμε ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης στην προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης» τόνισε ο Βασίλης Πολύμερος και συμπλήρωσε «τα τρία μετάλλια δείχνουν ότι η συστηματική και μεθοδική δουλειά που γίνεται στα σωματεία και τις Εθνικές ομάδες διατηρούν την ελληνική κωπηλασία σε υψηλό επίπεδο στο διεθνή χώρο».

Back to top button