Καστοριάφωτορεπορτάζ

Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Καστοριάς και της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Καστοριάς (φωτογραφίες)

Η Τοπική Διοίκηση Καστοριάς της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Καστοριάς διοργάνωσε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 έως και την Κυριακή 7 Απριλίου 2024. Στην εκδρομή συμμετείχαν 92 μέλη και φίλοι της Τ.Δ. Καστοριάς.
Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα ιστορικότερα μνημεία της Ορθοδοξίας. Την εκκλησία της Αγίας του Θεού Σοφίας, ενόν από τους μεγαλύτερους ναούς του κόσμου, ένα πραγματικό θαύμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και ένα σύμβολο για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, την Παναγία των Βλαχερνών όπου για πρώτη φορά εψάλλει ο Ακάθιστος Ύμνος, το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (το Βαλουκλή), είδαμε τα Θεοδοσιανά Τείχη, τη Χρυσή Πύλη του Βυζαντίου και σχεδόν όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης.
Την Κυριακή 7 Απριλίου, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη μας στο Πατριαρχείο, την κιβωτό της Ορθοδοξίας, όπου και έλαβε χώρα συνάντηση με τον Πατριάρχη και είχαμε την τιμή να συνομιλήσουμε μαζί του.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους της Τ.Δ. Καστοριάς με τις οικογένειές τους που συμμετείχαν στην εκδρομή!

 

 

Back to top button