ΑθλητικάΚαστοριάΚοζάνη

Εορδαϊκός: Απάντηση στον Πρόεδρο της ΕΠΣ Καστοριάς

Επειδή η σιωπή μας εκφράζεται ως αδυναμία και επειδή σεβόμαστε πρώτα τους ίδιους μας τους εαυτούς , τους αθλητές και τον κόσμο μας, σήμερα (1/5) καλούμαστε με τον πλέον ΕΠΙΣΗΜΟ τρόπο να απαντήσουμε στην ανακοίνωση του κ. Τριανταφύλλου Πρόεδρου της ΕΠΣ Καστοριάς, σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή (28/4) στο «Αιμίλιος Θεοφανίδης» για την 34η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ εθνικής και για τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Εορδαϊκός – Αστέρα Πετριτή, ελπίζοντας συνάμα ότι αυτά τα οποία αναγράφει και είναι γεμάτα ανακρίβειες και ψεύδη και τα υπογράφει ως Πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς, δεν τα ενστερνίζεται το σύνολο του ΔΣ της ΕΠΣ Καστοριάς.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση γίνετε λόγος πως η ΕΠΣ Καστοριάς έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και καταδικάζει κάθε μορφή βίας(;;;).

Πάνω στο θέμα της βίας ως Σύλλογος και Διοίκηση είμαστε πολύ μπροστά από τον κ. Τριανταφύλλου (ο κύριος ΕΠΣ Καστοριάς), με ‘πράξεις’ και όχι λόγια. Το αποδείξαμε στο παιχνίδι με το Μακεδονικό Σιάτιστας με 1500 θεατές εντός γηπέδου. Το αποδείξαμε και στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με περίπου 1000 φίλαθλους εντός του γηπέδου όπου δεν άνοιξε μύτη!!! Η βία για εμάς είναι ένα φαινόμενο για το οποίο παλεύουμε και το κρατάμε μακριά από την ομάδα και τον σύλλογο μας και την ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ από όπου και αν προέρχεται από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα διοικητικά μας καθήκοντα.

Αν προσέξει κανείς τα βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν, δεν εμφανίζεται πουθενά βιαιοπραγία είτε χειροδικία σε κανένα από αυτά από ανθρώπους του Συλλόγου, είτε ποδοσφαιριστές, είτε παράγοντες. Διαπιστώνει κανείς ότι υπήρξε λεκτική επίθεση και αγανάκτηση για την αδικία που βιώσανε (την οποία όμως λεκτική επίθεση επίσης καταδικάζουμε).

Την φετινή χρονιά στο Δημοτικό στάδιο Πτολεμαΐδας «Αιμίλιος Θεοφανίδης» έχουμε φιλοξενήσει 15 ομάδες λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας με την παρουσία της αστυνομίας  να υπάρχει πάντοτε ανεξαρτήτου ομάδας και κρισιμότητας του εκάστοτε αγώνα. Όλες αυτές τις αγωνιστικές η ομάδα μας έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση των αντίπαλων ομάδων και φιλάθλων  κάνοντας  χρήση τους κανόνες καλής φιλοξενίας που τηρούμε αυστηρά ως σύλλογος.

Μάλιστα στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αστέρα Πετριτή , η φιλοξενούμενη ομάδα έβγαλε συγχαρητήρια ανακοίνωση στην οποία τονίζει την άψογη φιλοξενία που παραθέσαμε  στο επιτελείο του συλλόγου όσο και στα μέλη της διοίκησης και στους  λιγοστούς φιλάθλους που ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι που έκρινε μια ολόκληρη την  κατηγορία. Τυχαίο????

Στην δεύτερη παράγραφο της εν λόγω ανακοίνωσης γίνεται λόγος για άνανδρη συμπεριφορά και βία που ασκήθηκε στους διαιτητές  από ανθρώπους που ανήκουν στον σωματείο του Εορδαϊκού. Πάνω σ ‘ αυτό έχουμε να σας απαντήσουμε ότι  ΟΥΔΕΠΟΤΕ ασκήθηκε βία από κάποιο παίκτη ή αξιωματούχο της ομάδος μας και αυτό διακρίνεται και από το  βίντεο το οποίο έχετε  επισυνάψει στην ανακοίνωση σας. Αντίθετα φαίνεται πως μετά την ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΠΕΝΑΛΤΙ που και εσείς παραδέχεστε στην ανακοίνωση σας, παίκτες και τεχνικό επιτελείο κατέφυγαν όπως είναι λογικό  προς τον διαιτητή και πρώτο βοηθό οι οποίοι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ σύμφωνα και με τα λεγόμενα σας υπέδειξε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτι.

Αυτό το γεγονός προκάλεσε την αγανάκτηση των ποδοσφαιριστών του Συλλόγου μας και την ταχύτατη είσοδο της αστυνομίας και μελών της διοίκησης του Συλλόγου οι οποίοι προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα  προστατεύοντας την διαιτητική τριάδα.

Θα περιμέναμε να ανακοινώσετε την τιμωρία (αν όχι διαγραφή) του κ. Τζάμου από τις λίστες διαιτητών της ΕΠΣ Καστοριάς. Η ΕΠΣ Καστοριάς που ανήκει από όσο γνωρίζουμε στη Δυτική Μακεδονία, εκτός και αν δεν ισχύει από όσα τελευταία μαθαίνουμε από την Ήπειρο.

Θα έπρεπε λοιπόν ο εν λόγω κύριος να είναι αμερόληπτος και να μη προξενεί βλάβη σε συλλόγους από την ιδιότητα του, με τις επιλογές του, πολύ περισσότερο όταν αυτοί προέρχονται από την περιφέρεια στην οποία υπάγεται (αυτό το λέμε εμείς). Δηλαδή να σας το εξηγήσουμε σε γλώσσα που ίσως καταλάβετε κ. Τριανταφύλλου, υποβιβάζοντας δύο ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά και Εορδαϊκός), τα παιδιά της Δυτικής Μακεδονίας δεν θα έχουν την επιλογή να αθληθούν σε Εθνική Κατηγορία, γιατί άνθρωποι που υπηρετούν το ποδόσφαιρο της Δυτικής Μακεδονίας (κ. Τζάμος, κ. Τριανταφύλου) υποβίβασε με τη ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ επιλογή του σύλλογο της περιφέρειας στην οποία ανήκει σε υποβιβασμό.

Αναφέρετε στην ανακοίνωση σας ότι ‘σαν να υπάρχει πρώτη φορά στα ποδοσφαιρικά δρώμενα ‘ΕΝΑ’ διαιτητικό λάθος;;;;; Σε ποιο λεπτό;;;; στο 87, ένα λάθος που οδηγεί τον Σύλλογο μας σε υποβιβασμό. Ποιο ήταν αυτό το λάθος, ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΝΑΛΝΤΙ σαν αυτό που βλέπουμε στο Luben και σε άλλα ξεκαρδιστικά site με γκάφες από ανίκανους ανθρώπους. Σε ποια αγωνιστική;;;;; Στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ποιο το αποτέλεσμα αυτού του λάθους;;;; Καταρχήν συμμετοχή στα μπαράζ (αν έμενε το 1-1) ή υποβιβασμός (αν γινόταν 1-2) όπως και έγινε. Ποιος είστε εσείς που βγήκατε σήμερα να δικαιολογήσετε τους Καστοριανούς διαιτητές με τη λανθασμένη απόφαση του;;;; Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

Food for thought (τροφή για σκέψη) όπως λένε εδώ στο Καϊλάρι, στην Πτολεμαΐδα…. Με τον τρίτο διαιτητή του αγώνα κ. ΚΟΚΑΛΕΝΙΟ ΧΡΗΣΤΟ της ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς και μάλιστα των συγχαρήκαμε για την απόδοση του στο Κυριακάτικο παιχνίδι;;;

Εμείς την βία δε την θέλουμε , δε συνάδει με την φιλοσοφία και τις αρχές μας. Έχουμε στοιχεία και απαντήσεις για όλα, και για όσα ανακριβή στοιχεία αναγράφονται στο ΦΑ από τον κ. Τζάμο και όταν κληθούμε θα δώσουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις με στοιχεία. Εμείς ζητάμε από τα αρμόδια όργανα να μας κρίνουν με το πιο αυστηρό τρόπο αν δεν εφαρμόσαμε τα μέτρα προστασίας ως οφείλαμε και αν επικροτήσαμε την οποιαδήποτε μορφή βίας οποτεδήποτε ως Σύλλογος. Το ίδιο ζητάμε  να κάνετε και εσείς σαν ΕΠΣ Καστοριάς και να κρίνεται με το πλέον αυστηρό τρόπο τον κ.Τζάμο και τον κ.Γκίτσο των οποίων οι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ υποδείξεις οδήγησαν το Σύλλογο μας, τον Εορδαϊκό, στον υποβιβασμό.

Ταυτόχρονα καλούμε  την ΚΕΔ και την ΕΠΟ να επιλυθούν  επί του συγκεκριμένου ζητήματος και να τιμωρήσουν τους  κκ. Τζάμο και Γκίτσο οι οποίοι είναι υπαίτιοι με τις αποφάσεις τους για τον υποβιβασμό του συλλόγου και για την διατάραξη του φιλάθλου κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο την περασμένη Κυριακή. Ο ηθικός αυτουργός του εν λόγω παιχνιδιού και υποκινητής των συμβάντων κατά την αναμέτρηση έχει ονοματεπώνυμο και πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του.

Στην τρίτη παράγραφο γίνεται λόγος ότι υπάρχει ιατρική γνωμάτευση η οποία διαπιστώνει τον τραυματισμό του πρώτου βοηθού. Για να αποκαταστήσουμε λοιπόν και  εδώ την αλήθεια τα αποτελέσματα της γνωμάτευσης  αποτελούν  προσωπικά δεδομένα επομένως δεν μπορούν να περιέχονται σε ανακοινώσεις από τον οποιοδήποτε φορέα. Η ψευδής διακίνηση ιατρικών πληροφοριών δημόσια τιμωρείται από τον νόμο περί προστασίας ιατρικών δεδομένων. Οι πληροφορίες τις οποίες διαθέτουμε από το ΑΤ Πτολεμαΐδας είναι ότι ο πρώτος βοηθός αιτήθηκε τη μεταφορά του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο γιατί δεν επιθυμούσε να εξεταστεί από τον γιατρό αγώνα και ως όφειλε ο γιατρός αγώνα κάλεσε το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ενημερωθήκαμε από την αστυνομική διεύθυνση ότι πήρε εξιτήριο μετά από 2 ώρες περίπου και μεταφέρθηκε στο ΑΤ Πτολεμαΐδας για την ολοκλήρωση του ΦΑ.

Στην τέταρτη παράγραφο γίνεται λόγος για ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Εορδαϊκού συνοδευόμενη από την λέξη «ληστεία». Πάνω σ αυτό έχουμε να πούμε πως ΟΥΔΕΠΟΤΕ βγάλαμε ΕΠΙΣΗΜΑ κάποια ανακοίνωση και η λέξη «ληστεία» έχει χρησιμοποιηθεί από μέσο της περιοχής το οποίο δεν έχει καμία σύνδεση με τον σύλλογο μας.

Στην πέμπτη παράγραφο γίνεται λόγος για απαράδεκτες συμπεριφορές παραγόντων του συλλόγου μας χωρίς κάποιο τεκμήριο. Αυτό πραγματικά μας θλίβει και μας εξοργίζει καθώς μας συκοφαντεί και σας ζητάμε να ανακαλέσετε προτού προβούμε σε όλα τα νόμιμα δικαιώματα που έχουμε ως διοίκηση και ως άνθρωποι.

Κύριοι, μην προσπαθείτε να πετάξετε την ευθύνη που σας βαραίνει. Οι υποδείξεις στο εν λόγω παιχνίδι οδήγησαν μια ολόκληρη ομάδα στο τοπικό και βυθίσατε μια ολόκληρη πόλη στην οργή.

Να είστε σίγουροι πως αυτό μας έκανε να πεισμώσουμε παραπάνω και να κάνουμε τα πάντα για να επαναφέρουμε  τον Εορδαϊκό εκεί που δεν έπεσε ποτέ.

Καλό Πάσχα σε εσάς και στις οικογένειες σας, σας ευχόμαστε το θείο φως να φωτίσει τις καρδιές σας και να συγχωρέσει τις αμαρτίες σας.

ΔΣ Εορδαϊκός

Πτολεμαΐδα

1/5/2024

EΠΣ Καστοριάς: Ανακοίνωση για τα επεισόδια κατά Καστοριανών διαιτητών στον αγώνα Εορδαϊκός – Αστέρας Πετριτή

 

 

Back to top button