ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

16ο Grand Prix Άργους Ορεστικού 2024 (προκήρυξη)

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας και ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού σε  συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τον Δήμο Άργους Ορεστικού  προκηρύσσουν τους αγώνες στίβου με την επωνυμία «16ο GRAND PRIX ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ  2024», οι οποίοι θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ

Κ18 Γ 

ΤΡΙΠΛΟΥΝ

ΑΓΟΡΙΩΝ-ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Κ16 

80μ. – 150μ. – ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Κ16 

ΤΕΤΡΑΠΛΟΥΝ

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ-ΗΛΙΚΙΕΣ:

Ανδρών-Γυναικών Γεννηθέντες-θείσες 2001 και άνω Ανδρών-Γυναικών Κ23 Γεννηθέντες-θείσες 2002-2003-2004 Ανδρών-Γυναικών Κ20 Γεννηθέντες-θείσες 2005-2006 Ανδρών-Γυναικών Κ18 Γεννηθέντες-θείσες 2007-2008 Αγοριών-Κοριτσιών Κ16 Γεννηθέντες-θείσες 2009-2010 

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

α) Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές-τριες των σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ,  σύμφωνα με τους όρους της Γενικής Προκήρυξης του 2024.

β) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ακόμη αθλητές-τριες Κύπριοι, ομογενείς και αλλοδαποί,  ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή όχι δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. 

γ) Οι ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ Κ18 – Κ20 – Κ23 έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ στα  αγωνίσματα που τους επιτρέπεται από τις τεχνικές διατάξεις του ΣΕΓΑΣ έκδοσης 2024.  δ) Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό αθλητών  και αθλητριών. Οι αθλητές-τριες των κατηγοριών Α-Γ, Κ23 Α-Γ και Κ20 Α-Γ έχουν δικαίωμα να  λάβουν μέρος σε δύο αγωνίσματα ανεξαρτήτου χαρακτήρα, οι αθλητές-τριες των κατηγοριών  Κ18 Α-Γ και Κ16 Α-Κ έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος σε δύο αγωνίσματα (εκτός από δύο  ατομικά δρόμων). Στους αγώνες δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ σε κανένα αθλητή-τρια και σε καμία περίπτωση.

ε) Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες για τους οποίους έχει εκδοθεί  ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ και είναι ενεργό (έχει εκδοθεί* ή ανανεωθεί κατά την  τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σύμφωνα με τις δηλώσεις των σωματείων) και ανήκουν οπωσδήποτε  στη δύναμη των Σωματείων-Μελών του ΣΕΓΑΣ, που έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση  (άρθρο 8 του ν. 2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και είναι εγγεγραμμένα στο  Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ (άρθρο 142 του ν.  4714/2020).

Διευκρίνηση: επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ. 1Α του άρθρου 8 του ν.2725/1999  «Κατά τα πρώτα δύο (2) έτη από την εγγραφή του σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, το αθλητικό  σωματείο μετέχει στην αγωνιστική δραστηριότητα της οικείας ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των  Πανελληνίων αγώνων και Πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων Πανελληνίων Αγώνων και  Πρωταθλημάτων, χωρίς να διαθέτει ειδική αθλητική αναγνώριση, την οποία μπορεί να αιτηθεί και  να λάβει το αργότερο εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος».

* Κάθε νέα έκδοση Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας αθλητή-αθλήτριας εντός του έτους, καθιστά  αυτομάτως ενεργό το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, από την  ημερομηνία εγγραφής στο μητρώο της Ομοσπονδίας έως 31/12/2024 (Λήξη Δελτίου). Η  επικαιροποίηση της κατάστασης (ενεργό ή ανενεργό) του Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας αθλητή αθλήτριας γίνεται με δήλωση του σωματείου προς το τμήμα μητρώου της Ομοσπονδίας, εντός της  προθεσμίας που ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ενεργό Δελτίο Αθλητικής  Ιδιότητας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αθλητών και αθλητριών για τους οποίους έχουν  καταχωρηθεί αποτελέσματα αγώνων, δεν μπορεί να καταστεί ανενεργό μέχρι τη λήξη του, στις  31/12/2024.

Σχόλια : Το άρθρο 41 του ν.4809/2021, ΦΕΚ Α` 102/19.06.2021, είναι Τροποποίηση της παρ. 5 του  άρθρου 8 του ν. 2725/1999

  1. ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑ:

α)Στους δρόμους από 100 μ. μέχρι 400 μ. θα διεξαχθούν μέχρι 3 τελικές σειρές. β)Στο αγώνισμα 1500 μ. θα αγωνιστούν μέχρι 12 αθλητές.

γ)Στα άλματα και στις ρίψεις θα αγωνιστούν μέχρι 12 αθλητές-τριες.

  1. ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ:

Σε περίπτωση που το ενδιαφέρον των αθλητών-τριών είναι μεγάλο, τότε η επιλογή θα γίνεται, από  την οργανωτική επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση αρμόδιοι για να αποφασίσουν θα είναι ο Τεχνικός  Υπεύθυνος των Αγώνων, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, με σκοπό να επιτύχουν τη συμμετοχή των  καλύτερων, κατά τεκμήριο αθλητών-τριών ανά αγώνισμα.

  1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Θα γίνονται στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας, μέχρι την Τρίτη 28 Μαΐου  2024, στο ειδικό έντυπο που συνοδεύει την προκήρυξη, κανονικά συμπληρωμένο με ΚΕΦΑΛΑΙΑ  ΓΡΑΜΜΑΤΑ, με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΑΣ [email protected].  Καμία δήλωση δεν θα γίνει δεκτή μετά την παρέλευση της ημερομηνίας, αλλά και κατά την  ημέρα των αγώνων. Κανένας αθλητής-αθλήτρια δεν θα γίνει δεκτός χωρίς Δελτίο. Επίσης, στη  δήλωση συμμετοχής ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ θα πρέπει να γράφεται ο αριθμός δελτίου του αθλητή-τριας  καθαρά, άλλως δεν θα αναγράφεται στο πινάκιο, καθώς και το ονοματεπώνυμο του προπονητή. Τις  Δηλώσεις πρέπει να υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του σωματείου. Ο αριθμός  συμμετοχής κατά αγώνισμα είναι απεριόριστος. Ο εκπρόσωπος του σωματείου κατά την έναρξη  των αγώνων, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια αυτών, να έχει μαζί του τα Αθλητικά Δελτία των  αθλητών-τριών, για να τα παραδώσει στον Αλυτάρχη των αγώνων εφόσον του ζητηθούν.

  1. ΟΡΓΑΝΑ ΡΙΨΕΩΝ-ΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ:

Όπως προβλέπουν οι Τεχνικές Διατάξεις του ΣΕΓΑΣ έκδοσης 2024 και σύμφωνα με τους όρους  της Γενικής Προκήρυξης του 2024.

  1. ΕΠΑΘΛΑ:

Στους τρεις πρώτους νικητές-νικήτριες των ατομικών και ομαδικών αγωνισμάτων, θα απονέμονται  μετάλλια και διπλώματα.

  1. ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ – ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ:

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας και ο ΦΣ Άργους Ορεστικού θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης των αθλητών-τριών και τα έξοδα διαμονής-διατροφής τους, κατά  περίπτωση, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ από τους διοργανωτές.

  1. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Α) Με φροντίδα και ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές-τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί  ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών στην κάρτα υγείας αθλητή είναι  υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.  Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα καταχωρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές-αθλήτριες  των οποίων η κάρτα υγείας αθλητή είναι θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.  ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ. 

 ► Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα δελτία των αγωνιζομένων και τις  κάρτες υγείας των αθλητών-αθλητριών και δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανένα αθλητή αθλήτρια ο οποίος δεν έχει πιστοποίηση υγείας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Β) Οι οργανωτής σύλλογος είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την παροχή  ιατρικής φροντίδας κατά την διάρκεια των αγώνων. Γι’ αυτό πέρα από την παρουσία γιατρού θα  πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία  ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής των αγωνισμάτων.

  1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

1) Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί Στίβου του ΣΕΓΑΣ έκδοσης 2023-2024 2) Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο και τον  αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

  1. ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ:
  2. Στους αγώνες θα λειτουργήσει αίθουσα κλήσης και οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να  παρουσιάζονται 60΄΄ λεπτά πριν τη διεξαγωγή του αγωνίσματός τους, προκειμένου να εγγραφούν  στο ανάλογο πινάκιο. Το πινάκιο κάθε αγωνίσματος θα ΚΛΕΙΝΕΙ 30΄ λεπτά πριν τη διεξαγωγή  του αγωνίσματος. Παρακαλούνται οι αθλητές-τριες όπως τηρήσουν τις παραπάνω προθεσμίες  προκειμένου να ετοιμάζονται τα πινάκια έγκαιρα, άλλως θα αποκλείονται από τον αγώνα.  2.Απαγορεύεται η είσοδος σε οποιονδήποτε παράγοντα ή προπονητή στην αίθουσα κλήσης εκτός  από τον επίσημο εκπρόσωπο του συλλόγου.

3.Στην αίθουσα κλήσης οι εκπρόσωποι των συλλόγων θα μπορούν να καταθέτουν γραπτώς αίτηση  προς τον Τεχνικό Υπεύθυνο των αγώνων, για εξέταση τυχόν παραλείψεων (π.χ. δηλωμένος  αθλητής ή αθλήτρια που δεν υπάρχει στη START LIST κ.λ.π.).

  1. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:
  2. Οργανωτικός Εκπρόσωπος των αγώνων ορίζεται ο κ. Ράπτης Αθανάσιος
  3. Τεχνικός Εκπρόσωπος των αγώνων ορίζεται ο κ. Θεοδωρίδης Γεώργιος
  4. Υπεύθυνοι Αθλητικής Εγκατάστασης ορίζονται οι κ.κ. Δατσιάδης Γρηγόριος και Παμπουκίδης  Βασίλειος
  5. Στους αγώνες δρόμων θα λειτουργήσει ΦΩΤΟ-ΦΙΝΙΣ
  6. Οι δρόμοι θα διεξαχθούν σε τελικές σειρές, τα άλματα και οι ρίψεις σε τελικούς.  6. Τα αρχικά και διαδοχικά ύψη στο άλμα σε ύψος θα καθορισθούν από τον Τεχνικό Υπεύθυνο  ανάλογα με τη συμμετοχή των αθλητών-τριών.
  7. Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των START LIST.

16ο GRAND PRIX ΣΤΙΒΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ  

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 

ΩΡΑ  ΔΡΟΜΟΙ  ΑΛΜΑΤΑ  ΡΙΨΕΙΣ
17:00 110μ. εμπ. Α ΜΗΚΟΣ Γ – ΥΨΟΣ Α ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ Α-Γ Κ18 & ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ Α-Κ Κ16
17:15 110μ. εμπ. Α Κ18
17:30 100μ. εμπ. Γ
17:45 80μ. Α
18:00 80μ. Κ
18:15 100μ. Α ΤΕΤΡΑΠΛΟΥΝ Κ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ Α-Γ Κ18
18:35 100μ. Γ
18:50 150μ. Α
19:05 150μ. Κ
19:20 400μ. Α ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ Α Κ18
19:35 400μ. Γ ΜΗΚΟΣ Α – ΥΨΟΣ Γ
19:50 1500μ. Α
20:05 1500μ. Γ
20:20 200μ. Α ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ Γ Κ18
20:35 200μ. Γ ΤΡΙΠΛΟΥΝ Γ

 

 

 

Back to top button