ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπα

Βαγγέλης Νούλας: Ο αθλητισμός είναι παιδεία και πολιτισμός (συνέντευξη)

Νικητής του Hydra’s Trail Marathon πριν λίγες μέρες, ο Βαγγέλης Νούλας τρέχει αγωνιστικά στα βουνά εδώ και 12 χρόνια. Ξεκίνησε μικρός τον αθλητισμό από ομαδικά αθλήματα, αλλά κατέληξε στο πιο μοναχικό αλλά ιδιαίτερα όμορφο, το ορεινό τρέξιμο. Τον ιντριγκάρουν οι μεγάλες αποστάσεις, ο αγαπημένος του αγώνας είναι ο εμβληματικός Olympus Marathon, αλλά για φέτος ο στόχος πάει πολύ μακριά .. μέχρι τη Σπάρτη και το άγαλμα του Λεωνίδα, στο ιστορικό Σπάρταθλον. Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα, στη συνέντευξη με το Βαγγέλη που δημοσιεύουμε σήμερα!

Του Δημήτρη Τρουπή

[Advendure]: Βαγγέλη πότε ξεκίνησες τον αθλητισμό και με ποιο άθλημα; Γενικά πες μας δυο λόγια για σένα, ώστε να σε γνωρίσουμε καλύτερα.

[Βαγγέλης Νούλας]: Με τον αθλητισμό ξεκίνησα να ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία, περίπου 5-6 χρονών. Μεγαλωμένος στο Άργος Ορεστικό, μια κωμόπολη της Καστοριάς, όπως όλοι οι συνομήλικοι μου αλλά και τα περισσότερα παιδιά δοκίμασα τα πιο κλασσικά αθλήματα όπως είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Ένας τραυματισμός κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα με οδήγησε εκτός αθλητισμού για μερικούς μήνες, χωρίς φυσικά αυτό να με πτοήσει καθώς όταν έφτασε η ώρα για την επάνοδο μου χρειάστηκε να περάσω αρκετές ώρες τρέχοντας για ενδυνάμωση του ποδιού μου. Kάτι που όπως αποδείχτηκε στην πορεία ήταν και ο λόγος που με οδήγησε στο τρέξιμο και κυρίως το ορεινό τρέξιμο. Η άποψη μου είναι ότι ο αθλητισμός είναι παιδεία και πολιτισμός, μέσω του οποίου μπορείς να δημιουργήσεις χαρακτήρα και αξίες.

[Advendure]: Πρώτος σου αγώνας όπως βλέπουμε στη βάση αγώνων του Advendure ήταν ο “Ορεινός Αγώνας Ναμάτων”, το μακρινό 2012. Τρέχεις και πάλι στα Νάματα την επόμενη χρονιά – μοναδικοί σου αγώνες εκείνη τη διετία – και μετά .. παίρνεις σβάρνα τα βουνά. Τι θυμάσαι από εκείνη την πρώτη φορά που στάθηκες στη γραμμή της εκκίνησης, αλλά και όταν πέρασες τη γραμμή του τερματισμού;

[Βαγγέλης Νούλας]: Πρώτη φορά σε γραμμή εκκίνησης. Δεν ήμουν σίγουρος τι πάω να κάνω καθώς εγώ απλά έτρεχα κάθε μέρα τον πανέμορφο γύρο της λίμνης μας (Καστοριά) και απολάμβανα το τοπίο δίχως να κυνηγάω χρόνους ή να ακολουθώ κάποιο πρόγραμμα προπόνησης. Είχα όμως ένα σκοπό,…

Συνέχεια στο advendure.com

 

Back to top button