ΓούναΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

fouit.gr – Καστοριά: Τα εντυπωσιακά έργα τέχνης από γούνα του Ηλία Ρέββα (φωτογραφίες – βίντεο)

Ο Καστοριανός fashion marketing designer Ηλίας Ρέββας άφησε άφωνους τους επισκέπτες στη διάρκεια της 49ης Διεθνούς Εκθέσεως Γούνας Καστοριάς, με τις πραγματικά πρωτότυπες και εντυπωσιακές δημιουργίες από γούνα που παρουσίασε.
Πρόκειται για πιστές αντιγραφές από κλασικά έργα τέχνης όπως η “Μόνα Λίζα” του Λεονάρντο ντα Βίντσι ή το “Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι” του Γιοχάνες Βερμέερ, προσωπογραφίες της Φρίντα Kάλο ή του Αλ Πατσίνο (από το Scarface) κ. ά..
Ο Ηλίας Ρέββας τα έργα αυτά τα δουλεύει με την τεχνική intarsia, που περιλαμβάνει αρχικά τον σχεδιασμό στο χαρτί, την επιλογή των χρωμάτων, την αναζήτηση στα γουναράδικα των αντίστοιχων αποκομμάτων, το ράψιμό τους και τέλος το φινίρισμα.
Μιλώντας στο ΦΟΥΙΤ ανέφερε: «Η ανταπόκριση στη διάρκεια της έκθεσης γούνας ήταν πάρα πολύ θετική, αλλά δυστυχώς το κάθε έργο είναι ένα και μοναδικό και προς το παρόν δεν μπορούν να κατασκευαστούν “αντίτυπα. Η εργασία σε όλα τα στάδια είναι επίπονη και ο συνολικός χρόνος εργασίας είναι έως και μία εβδομάδα. Η “Μόνα Λίζα” που είναι το μεγαλύτερο έργο χρειάστηκε έναν μήνα.»
Ο συμπολίτης μας δημιουργός εργάζεται τόσο στην Καστοριά, όσο και στο εξωτερικό και έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας στον κόσμο, όπως Gucci, Louis Vuitton, Fedi κ. ά..

Back to top button