ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Ζούζουλη και στην Καστοριά (φωτογραφίες)

https://www.imkastorias.gr/wp-content/uploads/2024/05/DSC_0088.jpg

Μέσα στο αναστάσιμο κλίμα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου και θαυματουργού. Ιδιαίτερα στην Μητρόπολη Καστορίας, δυο μοναστήρια, πολλοί ενοριακοί Ναοί σε όλη την περιφέρεια  αλλά και βυζαντινά παρεκκλήσια στην πόλη της αρχόντισσας Καστοριάς  είναι αφιερωμένα στον λαοφιλή Άγιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, το απόγευμα  της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου μας, τέλεσε τον Εσπερινό της Αγάπης και του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ζούζουλης, αφού ήδη το πρωί είχε τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβ. κ. Καλλίνικος ευχήθηκε στον εορτάζοντα εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο Ανδρεάδη δίνοντας του ένα συμβολικό δώρο, ενώ   όλοι οι πιστοί έλαβαν από το χέρι του Επισκόπου το πασχαλινό αυγό κατά το έθος.

Την Δευτέρα της Λαμπρής, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου ο Μητροπολίτης ιερούργησε στον Ιερό πανηγυρίζοντα Ναό Αγίου Γεωργίου της πόλης της Καστοριάς.

Τον Μητροπολίτη πλαισίωσαν οι εφημέριοι του ιστορικού ναού  π. Μιχαήλ Λιάνος και π. Χρήστος Μεσημέρης αλλά και πλήθος Καστοριανών, που προσέτρεξαν στον ναό για να πανηγυρίσουν τον εορταζόμενο Άγιο αλλά και να λάβουν την ευχή του Επισκόπου.

Ο Σεβ. κ. Καλλίνικος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις  έννοιες μαρτυρία και μαρτύριο και υπογράμμισε οι Άγιοι είναι μάρτυρες της Αναστάσεως του Χριστού

Τέλος ευλόγησε τα κόλλυβα  προς τιμήν του Αγίου.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΕΔΩ 

 

 

Back to top button