ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ο Άκης Τσούκας στην εκπομπή “Τα Καθέκαστα” για την 49η Έκθεση Γούνας (βίντεο)

Στην πρόσφατη εκπομπή “Τα Καθέκαστα” στο κανάλι TV 100, με παρουσιάστρια την Χριστίνα Κανατάκη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, κ. Άκης Τσούκας, ανέλαβε να παρουσιάσει με σαφήνεια και έμφαση την κατάσταση και τις προοπτικές του κλάδου της γούνας.

Μέσα από τη συζήτησή του, κατέδειξε τη σημαντικότητα της γουνοποιίας ως παραγωγικού και εξαγωγικού τομέα που συμβάλλει στην τοπική και εθνική οικονομία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσούκας αναφέρθηκε στις τεχνολογικές καινοτομίες που έχουν ενσωματωθεί στην παραγωγή της γούνας, τη βιωσιμότητα των μεθόδων κατεργασίας, και τη στρατηγική διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος στο διεθνές σκηνικό. Έδωσε έμφαση στη σημασία της 49ης Έκθεσης Γούνας Καστοριάς ως κεντρικού γεγονότος που προάγει την ποιότητα και την πολυτέλεια των ελληνικών γουναρικών προϊόντων.

Η συζήτηση επεκτάθηκε επίσης στην ανάγκη για αυξημένη κρατική υποστήριξη και την προώθηση πολιτικών που θα ενθαρρύνουν τη διατήρηση της παραδοσιακής τέχνης της γουνοποιίας, καθώς και την προσαρμογή στις νέες αγοραίες απαιτήσεις και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μέσα από τα λόγια του κ. Τσούκας, το κοινό κατάφερε να κατανοήσει το βάθος και τη σημασία του κλάδου της γούνας, αναγνωρίζοντας την εξέχουσα θέση που κατέχει στην οικονομική αλλά και κοινωνική δομή της Καστοριάς και της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και η κα Ιωάννα Μητακίδου CEO Director στην εταιρεία London Makeup Institute, συνεργάτης της επιχείρησης Art Box & Adversal.
Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από την οργάνωση του πολυαναμενόμενου gala, το οποίο διοργανώθηκε από τις επιχειρήσεις Art Box και Adversal. Ο κ. Τσούκας ανέλυσε με πάθος τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που συναντά ο κλάδος της γούνας, τονίζοντας τη σημασία της εκδήλωσης για την προβολή της κληρονομιάς και της καινοτομίας στη γουνοποιία.

Επίσης, η κα Μητικίδου παρουσίασε τη σημαντική συνεισφορά των δύο επιχειρήσεων στη διοργάνωση του gala, αναδεικνύοντας την επιτυχημένη συνεργασία που υπογραμμίζει το δυναμικό της τοπικής βιομηχανίας γούνας. Αν και ο κ. Ευθύμιος Νακόπουλος και η κα Ολυμπία Στάιου από τις επιχειρήσεις Adversal και Art Box αντίστοιχα δεν μίλησαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η παρουσία τους επιβεβαίωνε την ενότητα και την αρμονία μεταξύ των διοργανωτών.

Η εκπομπή “Τα Καθέκαστα” επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την ικανότητα της να φιλοξενεί συζητήσεις υψηλού επιπέδου που αγγίζουν την καρδιά της τοπικής οικονομίας και των παραδοσιακών βιομηχανιών, συμβάλλοντας στην περαιτέρω κατανόηση και ανάδειξη των κρίσιμων θεμάτων που επηρεάζουν την περιοχή.
Για τους Ορίζοντες
Τούνας Μάνος

orizontespress.gr

 

 

 

Back to top button