ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Συνέντευξη του Καστοριανού προπονητή Νίκου Τσαλουκίδη για τον ΑΟ Καρδίας, τη νεανική ομάδα–έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ

Νίκος Τσαλουκίδης προπονητής

12 χρόνια ασχολείται με τις αναπτυξιακές ηλικίες και φέτος πρώτη φορά ανέλαβε ανδρική ομάδα και τα πήγε περίφημα 

Σε ένα δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα, όπως η Α1 κατηγορία ΕΠΣΜ, η περίπτωση του ΑΟ Καρδίας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά τη φιλοσοφία των ανθρώπων του συλλόγου, αλλά και την προσπάθεια που έγινε από τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές σε όλη τη χρονιά.

Γράφει ο Κώστας Νικολαΐδης

Με τον μέσο όρο ηλικίας στην ενδεκάδα να κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 19,2-19,4 χρόνια, ασφαλώς η 3η θέση που κατέλαβε η ομάδα στην κανονική διάρκεια στον όμιλό της, με αυτόματη είσοδο στα πλέι οφ, αλλά και κατ’ επέκταση και η 7η στην τελική κατάταξη, αποτελούν σημαντικό επίτευγμα. Βασικός συντελεστής ήταν σαφώς ο προπονητής Νίκος Τσαλουκίδης, που ανήκει στη νέα γενιά τεχνικών και που συμφώνησε στην πρόταση που του έγινε, έστω κι αν το εγχείρημα φάνταζε δύσκολο, με δεδομένη την φιλοσοφία και επιθυμία των διοικούντων να δοθεί προτεραιότητα στα νεαρά, δικά τους παιδιά.

Ο πρωτεργάτης της επιτυχίας, Νίκος Τσαλουκίδης

Καστοριανός στην καταγωγή, ο Νίκος Τσαλουκίδης είναι 31 ετών και αγωνίστηκε σε ερασιτεχνικό επίπεδο σε Θεσσαλονίκη (ΑΕ Καρατάσου, Φάληρο) και Χαλκιδική (Κρήνη). Επικεντρώθηκε στις σπουδές του στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, πήρε πτυχίο με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και έκανε μεταπτυχιακό με θέμα «ανθρώπινη απόδοση και υγεία» (προπονητική διαφόρων αθλημάτων). Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B, υπό αξιολόγηση για το UEFA A και κάτοχος πιστοποίησης ανάλυσης απόδοσης από το ΑΠΘ.

Εργάστηκε ως βοηθός προπονητή σε Αχιλλέα Τριανδρίας, Ιάσονα Αυγής, Αγροτικό Αστέρα, Εθνικό Σοχού (οι δύο τελευταίες ομάδες στη Γ΄ εθνική), ενώ παράλληλα στα τελευταία 12 χρόνια ασχολείται συστηματικά με τις αναπτυξιακές ηλικίες και στην τελευταία 4ετία είναι προπονητής στην ακαδημία «Αινείας». Για πρώτη φορά ανέλαβε κάποια ανδρική ομάδα ως πρώτος προπονητής και τα πήγε περίφημα με την Καρδία.

«Εξαιρετικό περιβάλλον»

Ο Νίκος Τσαλουκίδης κάνει απολογισμό του ΑΟ Καρδίας στη χρονιά που τελείωσε: «Πρωταρχικό μας μέλημα ήταν να εξασφαλίσουμε την είσοδο στα πλέι οφ, διατηρώντας ταυτόχρονα τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά της ακαδημίας μας να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Η διοίκηση της Καρδίας εδώ και χρόνια δίνει τη δυνατότητα σε νέους προπονητές να δουλέψουν, η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη και αποτελεί εφαλτήριο για κάποιον νέο προπονητή.

Όλη η συνέντευξη στο thes.gr

 

 

 

Back to top button