Καστοριά

Μονοήμερη εκδρομή για τον καταρράκτη της Αγ.Άννας & BBQ στις όχθες του Αλιάκμονα

Αυτήν την Κυριακή (12/5), μικροί μεγάλοι πεζοπορούμε για τον καταρράκτη της Αγ.Άννας! Δίπλα του υπάρχει ο ομώνυμος οικισμός που ανήκει στον Δήμο Νεστορίου και έχει ιστορική σημασία μιας και εκεί βρίσκεται το Μοναστήρι της Τσούκας που χτίστηκε το 1225 μ.χ.! Ο καταρράκτης που θα προσεγγίσουμε, ύψους περίπου 20 μέτρων, είναι ο μεγαλύτερος της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς!

Το μονοπάτι είναι κατάφυτο, μετρίου βαθμού δυσκολίας και κατάλληλο για παιδιά άνω των έξι ετών. Το σημείο συνάντησης μας, απ΄όπου και θα ξεκινήσουμε στις 10:00 π.μ, βρίσκεται λίγο μετά την διασταύρωση της Αγ.Άννας κατευθυνόμενοι από Καστοριά για Νεστόριο, με υψόμετρο 850 μ. και η συνολική του απόσταση μαζί με την επιστροφή είναι 4.6χιλ. Μετά από περίπου 1:30 ώρα πεζοπορίας μέσα στο δάσος, θα φτάσουμε στον επιβλητικό καταρράκτη, όπου θα κάνουμε μία δροσερή στάση για κολατσιό και φωτογραφίες!

Στην συνέχεια αφού μεταβούμε με τα οχήματά μας στον χώρο αναψυχής του River Party Νεστορίου, το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει Trout-barbeque στις όχθες του Αλιάκμονα ποταμού! Ένα γεύμα που θα έχουμε φροντίσει εμείς για εσάς!

Για δηλώσεις συμμετοχής και περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Κάβελας Πέτρος 6976996849
Μπινέλας Μίλτος 6937728097

Back to top button