Καστοριά

Ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Μαυριωτίσσης (φωτογραφίες)

https://www.imkastorias.gr/wp-content/uploads/2024/05/DSC_0129.jpgΣτο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου,  εορτάστηκε η μνήμη του επιστήθιου φίλου του Χριστού, την Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης.

Την ακολουθία του όρθρου και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος. Συμμετείχαν οι πατέρες της Μονής π. Παύλος Λαζόγκας και ο διάκονος π. Παντελεήμων. 

Με την ευκαιρία της πανηγύρεως, πραγματοποιήθηκε ιερατική σύναξη με σκοπό οι ιερείς της Μητροπόλεως να συναντηθούν για να απευθύνουν μεταξύ τους τον αναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη» αλλά και τις αναστάσιμες ευχές.

Κατά την Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε όπως είθισται εδώ και πολλά χρόνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο οποίος ομίλησε με θέμα την Αποκάλυψη του Ευαγγελιστού Ιωάννου και το όραμά του, όταν είδε τον Χριστό αποκαλυπτόμενο.

Κατόπιν  ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος ευλόγησε τα κόλλυβα του Αγίου.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κονίτσης γιά την παρουσία και τον λόγο του και την Ιερά Μονή για την φιλοξενία.

Ακολούθησε κέρασμα για τους Ιερείς στον προαύλιο χώρο της Μονής.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ 

Back to top button