Καστοριά

Α. Γεωργιάδης: «Το νοσοκομείο Καστοριάς μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει βασικό νοσοκομείο με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου»

Δεν πρόκειται να αποφασίσουμε κανένα νέο υγειονομικό χάρτη χωρίς να έχουμε συμφωνήσει με την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας

«Το νοσοκομείο Καστοριάς το έχουμε στην φροντίδα μας και σκοπός μας είναι στο μέλλον να αποτελέσει ένα βασικό νοσοκομείο με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου» τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από την Καστοριά, τρίτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.
Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι πρόσφατα πέρασε από τη Βουλή ειδική διάταξη που «μας επέτρεψε να χρηματοδοτήσουμε την ενεργειακή αναβάθμιση και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου Καστοριάς από το Ταμείο Ανάκαμψης». Ερωτώμενος για το θέμα του νέου υγειονομικού χάρτη που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας και το εάν θα επηρεάσει τα νοσοκομεία της περιφέρειας, επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να αποφασίσουμε κανένα νέο υγειονομικό χάρτη χωρίς να έχουμε συμφωνήσει με την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας». Ανέφερε ότι μόλις η περιφέρεια ολοκληρώσει την εκπόνηση δική της μελέτης «θα την δούμε σε συνάρτηση με το δικό μας σχέδιο και θα συναποφασίσουμε, δεν πρόκειται να αποφασίσω μόνος μου για κανένα υγειονομικό χάρτη για την δυτική Μακεδονία οπότε να μην ανησυχείτε», κατέληξε.

Σπύρος Κουταβάς

ΑΠΕ

Back to top button