Καστοριά

Η εορτή του Αγίου Εφραίμ στην Ποριά και η χειροθεσία του Αλέξανδρου Χιόνη (φωτογραφίες)

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ποριάς, λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος  την Πέμπτη  της Λαμπρής εβδομάδας 9 Μαΐου ε.ε,  για την μνήμη του Αγίου ενδόξου οσιομάρτυρος  Εφραίμ της Νέας Μάκρης του νεοφανούς, λείψανο του οποίου θησαυρίζεται στην ενορία.

Ο Σεβ κ. Καλλίνικος συμπαραστατούμενος από τους π. Νικηφόρο Καλλίνικο, π. Γεώργιο Λέκκο, π. Κωνσταντίνο Τομπατσίδη,  π. Πέτρο Τερζίδη, π. Ιωάννη Γιαννόπουλο, τον εφημέριο του ναού π. Γεώργιο Ιωσηφίδη, τον αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως π. Παντελεήμονα Δόνε, τέλεσε την ακολουθία του αναστάσιμου όρθρου την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον άγιο Εφραίμ και την σημασία του για την εποχή στην οποία τον ανέδειξε ο Θεός στην Ελλάδα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αφού ο Μητροπολίτης Καλλίνικος ευλόγησε τα κόλλυβα του Αγίου Εφραίμ, τέλεσε την χειροθεσία του κ. Αλέξανδρο Χιόνη σε αναγνώστη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον νέο αναγνώστη να μάθει καλά σε όλη του την ζωή το αποστολικό ανάγνωσμα το οποίο ανέγνωσε, το οποίο έτυχε να είναι από το ιγ΄ κεφάλαιο της Α΄ προς Κορινθίους Επιστολής του Αποστόλου Παύλου.

Αμέσως μετά ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του Ιερού Ναού που ανακαινίσθηκε από τον νέο εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο Ιωσηφίδη.

 

Back to top button