Καστοριά

Κυριάκος Μωυσίδης: “Να φροντίζεις από εκεί ψηλά για όλους μας Κύριε Γιώργο μου” (φωτο)

“…αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν.” (Μρκ. 12,31). Δηλαδή, οφείλεις να αγαπάς τον πλησίον σου, όπως τον εαυτό σου

Ένας άνθρωπος, που αγάπησε τον συνάνθρωπό του περισσότερο και από τον ίδιο τον εαυτό του, έφυγε για την Ουράνια Βασιλεία, μέσα στην ατμόσφαιρα της λαμπροφόρου Αναστάσεως.

Ένας γιατρός, ο οποίος δεν έδωσε στα μάτια του ύπνο, ούτε στα βλέφαρά του νυσταγμό και ανάπαυση στους κροτάφους του (Ψαλ. 131,4), για να υπηρετήσει, να ανακουφίσει, να συνδράμει, να παρηγορήσει, να θεραπεύσει, να μιλήσει και να ενισχύσει τον καθένα που θα χτυπούσε την πόρτα της δικής του αδύναμης παθολογικά, όπως φάνηκε, καρδιάς. Μια καρδιά, όμως, γεμάτη από αγάπη, γεμάτη από φως και χαρά, γεμάτη από ταπείνωση, γεμάτη από ελεημοσύνη, από παθιασμένη θέληση για προσφορά.

Ο Καθηγητής της Καρδιοχειρουργικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ιδρυτής της Καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη, ο Θεσσαλονικεύς και ο Εβρίτης, ο Γεώργιος Βουγιούκας. Ο γιατρός που πρώτα αυτός σε αγαπούσε και σίγουρα τον αγαπούσες. Ο Άρχων Ακτουάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. Πρωτίστως, όμως, άρχοντας στη συμπεριφορά του, στο ευγενές του χαρακτήρα του, άρχοντας στο γέλιο του, στην αρχοντική ευφυΐα του, την οποία εύκολα διαπίστωνες από τον συχνό αυτοσαρκασμό του. Άρχοντας σε όλα του.

Τον γνώρισα το 2016 στην μαρτυρική Κλεισούρα Καστοριάς, σε έναν Εσπερινό που τέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ. Από τότε η επικοινωνία μας σχεδόν καθημερινή. Μας αγάπησε όλους. Ήταν ο δικός μας άνθρωπος. Στις χαρές και κυρίως στις λύπες ήταν μαζί μας. Συμπαραστάτης. Βοηθός. Συναντιλήπτωρ. Συγκυρηναίος. Πάντα με το χαμόγελο. Πάντα με τον καλό του λόγο.

Το επόμενο έτος, πάλι στην Κλεισούρα, ο μακαριστός Σεραφείμ, τον τίμησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, τον χρυσό Σταυρό της Παναγίας της Μαυριωτίσσης, για την πολυετή προσφορά του στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, καθώς και για τις ευεργεσίες του προς την ιστορική Κλεισούρα και τον πολιτισμό της.

Αυτός ο άνθρωπος τήρησε στο έπακρο την εντολή του Χριστού και αγάπησε υπερβαλλόντως τον συνάνθρωπό του. Η έγνοια του ήταν μόνο να βοηθήσει.
Και τώρα βρίσκεται μπροστά στον Θεό που πίστεψε με όλη τη δύναμη της ψυχής του, είναι μαζί με αγαπημένα του πρόσωπα. Είναι μαζί και με τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ, ο οποίος θα είναι κι αυτός γνήσιος εγγυητής της προσφοράς και της διακονίας του γιατρού προς τον συνάνθρωπο.
Κύριε Γιώργο μου καλή Ανάσταση!
Θα φροντίζεις κι από εκεί την αγαπημένη σου οικογένεια. Τον γιό σου Ιωάννη Βουγιούκα και την οικογένειά του, για τους οποίους μου μιλούσες συχνά, την αγαπημένη σε όλους μας Αρίστη Καλογριδάκη. Να φροντίζεις κι από εκεί ψηλά για όλους μας Κύριε Γιώργο μου.
Χριστός Ανέστη!

Back to top button