Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς έχει ενεργοποιήσει το panic button. Θα το ακούσει κανείς;

  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς εκφράζει την αγανάκτηση του συνόλου των συναδέλφων που εκπροσωπεί για την απόφαση –  διαταγή να μετακινηθούν άμεσα και παρά τη θέλησή τους Αστυνομικοί στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη δίχως να τους εξασφαλιστεί η δαπάνη τουλάχιστον  για τη αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Το γεγονός ότι με πρόσφατη τροπολογία που αφορούσε τη μείωση των εξόδων διανυκτέρευσης των Αστυνομικών και ψήφισαν με πολύ αγάπη οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου τη Μεγάλη Τετάρτη σε συνδυασμό με τη χθεσινή διαταγή για την άμεση μετακίνηση σχεδόν 250 αστυνομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μας εξωθεί στο συμπέρασμα ότι αντιμετωπίζουν τον Έλληνα Αστυνομικό σαν σκλάβο και πολίτη δεύτερης κατηγορίας μόνο και μόνο για να πραγματοποιηθεί το όραμα «Ασφαλείς πόλεις με ασφαλείς πολίτες».

   Ας μας απαντήσουν τώρα, πού θα διαμείνουν οι συνάδελφοί μας με 30 ολόκληρα ευρώ (και με 29 ευρώ αν ο μήνας έχει 31 ημέρες) στην Πρωτεύουσα και τη Συμπρωτεύουσα. Μήπως θα λάβουν ως συμπλήρωμα το «επίδομα πρώτης ανταπόκρισης» η μήπως θα τους βοηθήσουν να βρουν μία δεύτερη εργασία για όσο χρονικό διάστημα θα είναι αποσπασμένοι;

Στις πραγματικά δύσκολες καταστάσεις του παρελθόντος  που μετακινήθηκαν μαζικά εκατοντάδες συνάδελφοί μας δεν είπε κανείς τίποτα. Σήμερα που μετακινούνται μαζικά και παρά τη θέλησή τους, αναρωτιόμαστε ποιες είναι οι έκτακτες επείγουσες και σοβαρές Υπηρεσιακές ανάγκες που το επιβάλλουν; Εικάζουμε πως δεν επαρκούν οι 2.500 αστυνομικοί που (δήθεν) αποδεσμευτήκαν από τη φρούρηση  στόχων και τη φύλαξη επισήμων που εξήγγειλε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός.

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους τους συναδέλφους μας, να τοποθετηθεί δημόσια η Βουλευτής του Νομού μας που ψήφισε την τροπολογία όνειδος η οποία καθιστά τον Έλληνα Αστυνομικό φτωχό συγγενή του δημοσίου τομέα και προσβάλει κατάμουτρα την αξιοπρέπειά μας, καθώς επίσης και αν τάσσεται υπέρ της ανεξέλεγκτης ενίσχυσης της Αττικής με ότι αυτό συνεπάγεται για την επαρκή αστυνόμευση του νομού μας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς  έχει ενεργοποιήσει το panic button. Θα το ακούσει κανείς; Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει βούληση πολιτική αλλά και κοινωνική.

 Με τιμή

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 -Ο-                                            -Ο-

 Πρόεδρος                                    Γενικός Γραμματέας

 ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης                          ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς

Αποτροπιασμός από την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας ν. Καστοριάς – Αποδυνάμωση των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς

 

 

 

 

Back to top button