ΓούναΚαστοριά

Καστοριά: Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τους γουνοποιούς να στηρίξουν τους υποψηφίους της ΝΔ που σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχουν στηρίξει τον κλάδο της γουνοποιίας

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Εκθετήριο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς όπου κι ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις εξαιτίας των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Ρωσία. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστόλης Τσούκας ανέφερε ότι «οι ευρωπαϊκές κυρώσεις έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις εξαγωγές γούνας, ότι οι πωλήσεις που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις της Καστοριάς στο Ντουμπάι και αλλού, πάλι στην Ρωσία και την Ουκρανία καταλήγουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την απώλεια των εσόδων που μετρά ο κλάδος». Ζήτησε την βοήθεια της κυβέρνησης ώστε οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Καστοριά- που αποτελεί το μοναδικό κέντρου μεταποίησης γούνας στην Ευρώπη, να συνεχίσουν υπάρχουν.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που είχε λάβει ως Υπουργός Ανάπτυξης για την ενίσχυση της μεταποιητικής βιομηχανίας γούνας καθώς και του κλάδου των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων. Τόνισε ότι «η ΝΔ και η οικογένεια του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στήριξαν με ιδιαίτερη δυναμική την μεταποιητική βιομηχανία γούνας όταν οι Σοσιαλδημοκράτες και η Αριστερά έφεραν ψηφίσματα που ζητούσαν την κατάργηση έως και την απαγόρευση της γούνας στην Ευρώπη». Στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε τους γουνοποιούς να στηρίξουν «τους υποψηφίους της ΝΔ που σε συνεργασία με το ΕΛΚ έχουν στηρίξει τον κλάδο της γουνοποιίας». Σε ότι αφορά τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική ενίσχυση του κλάδου, υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα αποδείξει την ευαισθησία του για την Καστοριά και δεν πρόκειται να επιτρέψει την καταστροφή του κλάδου της γουνοποιίας».

Back to top button