Αθλητικά

Παρίσι 2024: Κολέτ Καταλντό, μία… ξεχωριστή 83χρονη Λαμπαδηδρόμος

Αγνωστη στο ευρύ κοινό, αλλά διάσημη στην πόλη της Μασσαλίας και ιδιαίτερα στους φίλους της Μαρσέιγ, η Κολέτ Καταλντό, έδωσε μία ξεχωριστή «νότα» στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί γαλλικού εδάφους.

Η 83χρονη Γαλλίδα, παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα από τα χέρια του «ζωντανού θρύλου» της Μαρσέιγ, Μπαζίλ Μπολί, για να λάβει μέρος στην ιστορική Λαμπαδηδρομία, εν’ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι το προσεχές καλοκαίρι.

Η Κολέτ, η οποία είναι η γηραιότερη φίλαθλος της Μαρσέιγ, καθώς υποστηρίζει την αγαπημένη της ομάδα τα τελευταία 60 (!) χρόνια, περίμενε με αγωνία την «μεταλαμπάδευση» από την δάδα του Μπολί στην δική της, υπό τους ήχους του «Light the Fire» του Τζόνι Χαλιντέϊ.

«Το χέρι μου έτρεμε», είπε εμφανώς συγκινημένη η Κολέτ, προσθέτοντας ότι το περασμένο βράδυ «κοιμήθηκε μόλις δύο ώρες και μετά βίας, από το άγχος».

Μητέρα του Κριστιάν Καταλντό, ο οποίος είναι επικεφαλής των Dodger’s, μιας από τις ομάδες οργανωμένων φιλάθλων της Μαρσέιγ, η Κολέτ Καταλντό, «δίνει το παρών» στο Stade Vélodrome εδώ και 60 χρόνια και αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία για την ιστορική ομάδα και το φημισμένο γήπεδο της.

Η Καταλντό, δήλωσε ότι «δεν πίστευε ποτέ ότι θα συνέβαινε αυτό» (σ.σ. να συμμετάσχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία) και εξήγησε ότι… προπονήθηκε επιμελώς για την μεγάλη ημέρα:

«Εχω ένα μονοπάτι μπροστά από το σπίτι μου, που έχει μήκος 200 μέτρα και ο άντρας μου μου είπε: «Εκεί, μπορείς να τρέξεις». Μου έδωσε ένα σφυρί που ζυγίζει 1,5 κιλό και έτρεχα με αυτό»!

«Είναι η καλύτερος Λαμπαδηδρόμος μας, η πιο επιμελής. Προετοιμάσθηκε γι’ αυτό κι’ έζησε έντονα την στιγμή», σχολίασε ο Τόνι Εστανγκέ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

«Εζησα έντονα συναισθήματα στον αθλητισμό με την Μαρσέιγ, αλλά αυτό είναι προσωπικό, είναι η μητέρα μου, είναι πραγματικά μεγάλη υπερηφάνεια που εκπροσωπεί την πόλη μου», δήλωσε από την πλευρά του, ο Κριστιάν Καταλντό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΠΕ

Back to top button