Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΠροκηρύξεις

Πόσοι άνεργοι από τη Δυτική Μακεδονία πήγαν στην Κρήτη για ελιές!

depositphotos.com

Οι περισσότεροι θα θυμάστε το πιλοτικό πρόγραμμα της ΔΥΠA που έδινε τη δυνατότητα σε ανέργους από τη Δυτική Μακεδονία να μετακινηθούν στην Κρήτη και να εργαστούν για τρεις μήνες για τη συγκομιδή των ελιών.

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία, το πρόγραμμα κατέληξε σε φιάσκο, καθώς μόλις δύο άνεργοι βρέθηκαν τελικά στην Κρήτη, αξιοποιώντας αυτή τη δυνατότητα.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε κριτική για την έλευση Αιγυπτίων για να δουλέψουν στα χωράφια.

“Ως Υπουργός Εργασίας έφτιαξα πρόγραμμα επιδοτούμενης εποχικής εργασίας για ανέργους από την Δυτική Μακεδονία στην Κρήτη για το τρίμηνο Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου/Ιανουαρίου. Η επιδότηση προέβλεπε έξοδα μεταφοράς στην Κρήτη, 50€ ημερησίως επιδότηση και δωρεάν παροχή στέγης και τροφής. Ο επιδοτούμενος θα ελάμβανε κανονικά και στο ακέραιο και το μεροκάματο του από την εργασία του, περίπου επιπλέον 50€ ημερησίως, δηλαδή 100 ευρώ ημερησίως καθαρά με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Η Δυτική Μακεδονία επελέγη ως η περιοχή με την υψηλότερη ανεργία και με την λογική ότι έχει βαρύ χειμώνα σε αντίθεση με το ήπιο χειμωνιάτικο κλίμα της Κρήτης. Στην πλατφόρμα έκαναν αίτηση 57 μόνον άτομα, το πρόγραμμα μπορούσε να επιδοτήσει έως 200. Τελικά για εργασία προσήλθαν οι 2….έχετε ακόμη κάποια απορία”;

xronos-kozanis.gr

Back to top button