Καστοριά

Η Ανδρούλα Παράσχου για την επίσκεψή της στην Καστοριά (φωτογραφίες – βιογραφικό)

Η Άντρη Παράσχου βρέθηκε στην Καστοριά την περασμένη Παρασκευή συνοδεύοντας τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

“Είχα τη χαρά να συμμετέχω στο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Υπουργό Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και τη βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, που επισκέφθηκε την Καστοριά.
Πάνω από όλα όμως, ένα μεγάλη ευχαριστώ στα μέλη της νομαρχιακής οργάνωσης Καστοριάς για την υποδοχή τους. Η νέα γενιά της Παράταξης πρέπει να έχει δυναμική παρουσία.
Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, η οικογένεια μας, το μέλλον μας. Είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η προσπάθεια να τον διατηρήσουμε, με πίστη στη Δημοκρατία, τις αξίες και τις παραδόσεις, που καθορίζουν την ταυτότητα μας.”

Η Ανδρούλα Παράσχου είναι 28 ετών και έχει ελληνοκυπριακή καταγωγή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα ενώ κατάγεται από τα ιστορικά χωριά της Κύπρου, την Ανάγυια και το Επισκοπειό, της επαρχίας Λευκωσίας.

Προέρχεται από οικογένεια εκπαιδευτικών με γονείς φιλολόγους και αδερφή δασκάλα, η ίδια ωστόσο επέλεξε τη Νομική.

Σπούδασε στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετά την αποφοίτησή της ολοκλήρωσε την άσκησή της στην Θεσσαλονίκη, όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά.

Από το 2021 είναι δικηγόρος και η νεότερη εταίρος στη δικηγορική εταιρεία «Θοδωρής Καραγιάννης και Συνεργάτες», με έδρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών, έχει φοιτήσει στο αγγλόφωνο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφυγικού δικαίου (“Master in Human Rights and Migration Studies”).

Λόγω της εξειδίκευσής της, έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την ευάλωτη ομάδα των ασυνόδευτων ανηλίκων και με τον τομέα της παιδικής προστασίας.

Ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια είχε έντονη πολιτική ενασχόληση. Έχει διατελέσει Υπεύθυνη Οργάνωσης και Υπεύθυνη Τμήματος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Νομικής, Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής και αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 2015, έχει εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή και έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης στο συντονιστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, ως Υπεύθυνη Οργανωτικού και στο παρόν ως Υπεύθυνη Δικαιοσύνης και Διαφάνειας. 

 

 

Back to top button