ΑθλητικάΚαστοριά

Χωλόπουλος και Φίτσιου στη Λουκέρνη με στόχο την Ολυμπιακή πρόκριση

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τα πέντε ελληνικά πληρώματα που διεκδικούν την  πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Εθνική ομάδα με τους εννέα αθλητές κι αθλήτριες τους προπονητές και τους συνοδούς βρίσκεται από σήμερα το πρωί  στη Λουκέρνη της Ελβετίας όπου την Κυριακή ξεκινάει η τελική προολυμπιακή ρεγκάτα που θα δώσει και τα τελευταία εισιτήρια για το μεγάλο γεγονός της τετραετίας.

Πιο αναλυτικά στο σκιφ γυναικών η Ευαγγελία Φράγκου θα διεκδικήσει μαζί με ακόμη 14 αθλήτριες το ένα από τα τρια εισιτήρια που δίνει η διεθνής Ομοσπονδία, πολλές συμμετοχές και στο διπλό σκιφ το βαρύ των ανδρών όπου οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Νίκος Χωλόπουλος , ένα πλήρωμα νέο αλλά με μεγάλες δυνατότητες θα διεκδικήσει το ένα από τα δυο εισιτήρια μαζί με άλλα 13 πληρώματα.

Στη δίκωπο των ανδρών το έργο των Ζήση Μπουκουβάλα και Θανάση Παλαιοπάνου θα είναι επίσης δύσκολο αφού τα δυο καλύτερα από τα 13 συνολικά πληρώματα που συμμετέχουν στο αγώνισμα θα πάνε Παρίσι.

Στα ελαφρά βάρη που είναι η τελευταία συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς αγώνες στο διπλό των ανδρών οι Πέτρος Γκαϊδατζής-Αντώνης Παπακωνσταντίνου έχουν κάνει τη καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να διεκδικήσουν το ένα από τα δυο εισιτήρια μαζί με άλλα 11 πληρώματα που θα βρεθούν στη Λουκέρνη. Τέλος, οι λιγότερες συμμετοχές συγκεντρώνονται στο διπλό ελαφρύ των γυναικών όπου 8 πληρώματα ,. Ανάμεσά τους και αυτό της Ζωής Φίτσιου και Μιλένας Κοντού, θα παλέψουν για τα δυο χρυσά εισιτήρια. Τα δυο κορίτσια έχουν δείξει εξαιρετικά στοιχεία με πρόσφατο το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζέγκεντ και έχουν θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής.

Την Κυριακή το πρωί θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί σε όλα τα αγωνίσματα, τη Δευτέρα οι ημιτελικοί ενώ για την Τρίτη έχουν προγραμματιστεί οι τελικοί που θα μάθουμε και τους κατόχους των εισιτηρίων.

Τα πληρώματα μας συνοδεύουν ο Τεχνικός σύμβουλος Τζιάνι Ποστιλιόνε, ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Πέτρου , ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ. Γιάννης Χριστογιάννης, η φυσικοθεραπεύτρια Ιωάννα Φούκα ενώ επικεφαλείς της αποστολής είναι ο έφορος Εθνικών ομάδων Βασίλης Πολύμερος και το μέλος του ΔΣ Ρότζερ Γκαττ.

Στην ίδια πόλη θα διεξαχθεί αμέσως μετά την προολυμπιακή ρεγκάτα και το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο όπου θα μεταβούν για να αγωνιστούν ως τελευταίο σταθμό πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες  ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ και οι Χ.Μπούρμπου-Ε.Αναστασιάδου στη δίκωπο που έχουν εξασφαλίσει από πέρυσι την πρόκριση.

Αναλυτικά τα πληρώματα που θα αγωνιστούν στην προολυμπιακή ρεγκάτα και πόσα εισιτήρια δίνει το κάθε αγώνισμα

ΣΚΙΦ: Ευαγγελία Φράγκου (15 συμμετοχές-3 εισιτήρια)

ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ: Γιάννης Καλανδαρίδης-Νίκος Χωλόπουλος (14 συμμετοχές-2 εισιτήρια)

ΔΙΚΩΠΟΣ ΑΝΕΥ: Ζήσης Μπουκουβάλας-Θανάσης Παλαιοπάνος (13 συμμετοχές-2 εισιτήρια)

ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΕΛ. ΒΑΡΩΝ(Α): Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Πέτρος Γκαϊδατζής (12 συμμετοχές-2 εισιτήρια)

ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΕΛ. ΒΑΡΩΝ(Γ): Μιλένα Κοντού-Ζωή Φίτσιου   (8 συμμετοχές- 2 εισιτήρια)

Back to top button