ΑθλητικάΚαστοριά

Α΄ Γυναικών: Την Κυριακή η επανέναρξη του πρωταθλήματος με το καθοριστικό παιχνίδι παραμονής του ΓΠΟ Καστοριάς

Απομένουν δύο κρίσιμες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών Α’ Εθνικής και το θρίλερ στην ουρά παραμένει, με τρεις ομάδες να μάχονται να αποφύγουν την 10η θέση, που θα είναι η 5η ομάδα η οποία θα υποβιβαστεί στην Β’ Εθνική. Μεταξύ αυτών είναι και η Καστοριά, η οποία, αν πρόσεχε σε 2-3 ματς στο φετινό πρωτάθλημα, θα είχε εξασφαλίσει σχεδόν άνετα την παραμονή της στην κατηγορία.

Τώρα, την προτελευταία αγωνιστική έχει να δώσει ένα πολύ κρίσιμο ματς στην Λάρισα με την οποία ισοβαθμεί με 27 βαθμούς, πλην όμως η ομάδα της Λάρισας έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό που αναβλήθηκε εκτός έδρας στο αδιάφορο βαθμολογικά Ρέθυμνο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Κυριακή 12 Μαΐου.

Επίσης, και οι Νέες Ατρομήτου με 29 βαθμούς δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους, στα τελευταία δύο ματς, αγωνίζονται εκτός έδρας με τα αδιάφορα Τρίκαλα και Ρέθυμνο.

Η ομάδα της Καστοριάς, την προτελευταία αγωνιστική την Κυριακή 19 Μαΐου, χρειάζεται μια ισοπαλία στην Λάρισα και νίκη στο τελευταίο εντός έδρας ματς με τον υποβιβασμένο Βόλο, έτσι ώστε ακόμη και σε ισοβαθμία με την Λάρισα, υπερτερεί και παραμένει στην κατηγορία.

Η αγωνία λοιπόν στο κατακόρυφο με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην ουρά της βαθμολογίας, όπου προβλέπεται το φινάλε να είναι θρίλερ,  και οι δύο επόμενες αγωνιστικές θα κρίνουν την 5η ομάδα που θα υποβιβαστεί (έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά οι Ελπίδες Καρδίτσας, οι Σειρήνες Γρεβενών, ο Βόλος και η Ολυμπιάδα Υμηττού.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (24η αγωνιστική)

1. ΠΑΟΚ             65

2. ΟΦΗ             56

3. Παναθηναϊκός             54

4. Αστέρας Τρίπολης     44

5. ΑΟ ΡΕΑ             39

6. ΑΕΚ             36

7. ΑΟ Τρίκαλα     34

8. Νέες Ατρομήτου     29

9. ΓΠΟ Καστοριάς             27

———————————-

10. ΑΕ Λάρισας     27

11. Ολυμπιάδα Υμηττού     19

12. Βόλος             16

13. Σειρήνες Γρεβενών     16

14. Ελπίδες Καρδίτσας       2

*Εκκρεμούν οι εξ αναβολής αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-ΟΦΗ για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ΑΟ ΡΕΑ-ΑΕΛ για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος (έχουν οριστεί για τις 12/5/2024).

25η αγωνιστική (19/5/2024)

Αστέρας Τρίπολης  – Σειρήνες Γρεβενών

ΠΑΟΚ  – Ελπίδες Καρδίτσας

ΑΕΚ  – ΟΦΗ

Ολυμπιάδα Υμηττού  – Παναθηναϊκός

ΑΕ Λάρισας  – Καστοριά

Θεόνη Τρίκαλα  – Νέες Ατρομήτου

Βόλος 2004  – ΡΕΑ

sentranews.gr

Back to top button