ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: “Ειρήνη” του Αριστοφάνη για παιδιά

Η θεατρική σκηνή “Μαγικό Καραβάνι” και η  εταιρεία παραγωγής “StageTales”, σας παρουσιάζουν τη θεατρική διασκευή “Ειρήνη” του Αριστοφάνη για παιδιά

Η Ειρήνη είναι μια από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη που γράφτηκε με σκοπό να σατυρίσει και να καυτηριάσει τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 421 π.Χ. στα μεγάλα Διονύσια και κέρδισε το δεύτερο βραβείο.

Μια παράσταση φτιαγμένη για να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους, με φαντασμαγορικές εναλλασσόμενες προβολές σκηνικού (projection mapping),  εφάνταστες χορογραφίες ,ερμηνείες και τραγούδια που συνθέτουν ένα θεαματικό αποτέλεσμα!

Για τις ανάγκες της παράστασης έχει γίνει σύνθεση πρωτότυπης μουσικής, και δημιουργία χαρακτήρα “avatar animation” για το ρόλο της Ειρήνης, στον οποίο χαρίζει τη φωνή της η Ναταλία Δραγούμη.

Σκοπός της παράστασης που δημιουργήσαμε για τους μικρούς μας φίλους, είναι να κατανοήσουν με τρόπο ανάλαφρο διασκεδαστικό και διαδραστικό, πως η ποιότητα και η γαλήνη που προσφέρει η ειρήνη στον κόσμο δεν είναι δεδομένη και πρέπει να αγωνιζόμαστε για τη διαφύλαξή της, καθώς είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στη ζωή του!

“Ειρήνη” του Αριστοφάνη για παιδιά

Διασκεύη-σκηνοθεσία: Δανάη Μιχοπούλου, Αρετή Μώκαλη

Κινησιολογία-Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη

Πρωταγωνιστούν:

Γιώργος Τάτσης

Δανάη Μιχοπούλου

Κωνσταντίνα Αργυροπούλου-Πέτροβα

Σπύρος Βαρβαγιάννης

Χρήστος Λοϊζος

Χαρίζει τη φωνή της στο ρόλο της Ειρήνης η: Ναταλία Δραγούμη (Πρωτότυπο Avatar – Χαρακτήρας animation που μιλάει)

Σχεδιασμός προβολών: Δανάη Μιχοπούλου

Ηχητικός και φωτιστικός σχεδιασμός: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος

Πρωτότυπη μουσική: Emm Tyman

Παραγωγή : Μαγικό καραβάνι – StageTales

Καστοριά  Σαβ, 3/8   21:00
Θερινό Ολύμπιον 

Back to top button