Καστοριά

Καταγγελία της ΠΑΣΠ Καστοριάς για διαρροή προσωπικών δεδομένων

Ως ΠΑΣΠ Καστοριάς είχαμε πάντα ως πρώτο μέλημα μας την εύρυθμη λειτουργία του Σύλλογου Φοιτητών Καστοριάς μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις και πάντα επιδιώκαμε την ενότητα ανάμεσα στις παρατάξεις, με μοναδικό σκοπό το καλό του Συλλόγου μας. Όμως θεωρούμε ότι όταν συμβαίνει κάποια σοβαρή παρατυπία εσωτερικά του συλλόγου, αυτή πρέπει να διαδίδεται προς τους φοιτητές.

Πριν από περίπου ένα μήνα πραγματοποιήθηκε μία ημερίδα digital marketing στο πανεπιστήμιο, από τον Συλλόγου Φοιτητών και υπό την αιγίδα του οικονομικού επιμελητηρίου Καστοριάς. Αυτή η εκδήλωση ήταν μία ιδέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και εννοείται ότι ως ΠΑΣΠ ανταποκριθήκαμε θετικά καθώς όπως προείπαμε βασικός μας στόχος είναι ο φοιτητικός σύλλογος και το πανεπιστήμιο.

Η ΔΑΠ δημιούργησε μια ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής στην ημερίδα με σκοπό να αποσταλούν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης μετά το τέλος της εκδήλωσης. Στα δεδομένα της φόρμας αυτής είχε πρόσβαση μόνο η ΔΑΠ και κανένας άλλος από το Δ.Σ. Με μεγάλη μας λύπη παρατηρήσαμε ότι αντί για βεβαιώσεις, οι φοιτητές ενοχλήθηκαν με διάφορα διαφημιστικά μηνύματα είτε με email είτε τηλεφωνικά.

Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν τον σύλλογο προς ιδίαν όφελος και πιστεύουμε πως αυτές οι πράξεις πρέπει να γίνουν γνωστές στους φοιτητές. Καταδικάζουμε σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο περιστατικό διαρροής προσωπικών δεδομένων, καθώς πέρα από το γεγονός ότι αποτελλεί έκονομη πράξη, είναι κατά της ιδαιολογίας της παράταξης μας και της εύρυθης λειτουργίας του πανεπιστημίου.

Ο Γραμματέας
Βλάχος Γιώργος

Καστοριά: Με πολύ μεγάλη επιτυχία η ημερίδα για το digital marketing (φωτογραφίες)

Καστοριά: Ημερίδα για το digital marketing σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

 

Back to top button