Καστοριά

Οι Απολλωνιαδίτες της Καστοριάς σε Πέργαμο, Αϊβαλί, Τροία και Τσανάκκαλε

Λίγο πριν το τέλος της εκδρομής του Συλλόγου Απολλωνιαδιτών Καστοριάς, επισκεφθήκαμε το Ασκληπιείο της Περγάμου, τον θεραπευτικό αυτό χώρο προς την τιμή των θεών Ασκληπιού και Υγείας, από τα διασημότερα του αρχαίου κόσμου με τα λουτρά, τις πηγές και τους θεραπευτικούς του χώρους.
Συνεχίσαμε προς την παραθαλάσσια πόλη του Αϊβαλί, όπου περιπλανήθηκαμε στα πλακόστρωτα στενά και γευτήκαμε το γνωστό “Ayvalik Tostu”.
Το απόγευμα ξεναγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας, εκεί που έλαβε χώρα ο Τρωικός Πόλεμος. Γνωρίσαμε τα στάδια της πόλης ανάλογα με την εποχή και είδαμε την πύλη από όπου εισήλθε ο περίφημος Δούρειος Ίππος!
Καταλήξαμε στo Τσανάκκαλε, ακόμη μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη όπου απολαύσαμε τις τελευταίες μας βόλτες πλάι στο Δούρειο Ίππο που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Troy με τον γνωστό ηθοποιό Brad Pitt.
Και έτσι, έφτασε η ώρα της επιστροφής…με το τοπικό πλοίο περάσαμε από την Ασία στην Ευρώπη και ξεκινήσαμε για την Καστοριά μας!
Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και ιδιαίτερα το Σύλλογος Απολλωνιαδιτών Καστοριάς για την άψογη συνεργασία ακόμη μια φορά!
Περάσαμε υπέροχα με όλη την παρέα σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη εκδρομή που ήταν γεμάτη εικόνες, δραστηριότητες, ιστορία, πολιτισμούς και συναισθήματα..
Εις το επανιδείν
Fourkiotis Tours

 

 

Back to top button