Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: Να καθιερώσει ο Γιώργος Αμανατίδης τοπική επίσημη αργία του Αγίου Πνεύματος

Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς μαζί με τα Εργατικά Κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας αποστέλλουν κοινή επιστολή στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ Αμανατίδη Γεώργιο για τον καθορισμό της ημέρας εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ως τοπικής αργίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως ήδη ισχύει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Θεωρούμε ότι η απόφαση που θα ληφθεί από την Περιφέρεια, θα είναι πολύ σημαντική για τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ: ΚΟΖΑΝΗΣ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Προς: Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας                            Ημερ: 16.5.2024

κ. Γεώργιο Αμανατίδη

Θέμα: Καθορισμός της ημέρας εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ως τοπικής αργίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

        Κύριε Περιφερειάρχη

Με την αριθμό ΦΕΚ 2780/τ.Β/03-06-2022 (και έπειτα από απόφαση της Περιφέρειας Αριθμ.οικ. 380081(1068)) ορίσθηκε: η ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος να αποτελεί τοπική αργία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η Δευτέρα κατά την οποία γιορτάζεται η ημέρα του Αγίου Πνεύματος,  δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, η απόφαση που ελήφθη για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αποκτά σημαντική βαρύτητα σε ότι έχει να κάνει με τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Πιο συγκεκριμένα:

Αν παρότι έχει χαρακτηριστεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος ως πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει, τότε για πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογιστεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

Κύριε Περιφερειάρχη

Για μία Περιφέρεια όπως η Δυτική Μακεδονία που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις συνέπειες τις απολιγνιτοποίησης και του κλεισίματος λιγνιτικών μονάδων, είναι πολύ σημαντικό όχι απλά να μην αφήνουμε καμία ευκαιρία που μπορεί να αποβεί προς όφελος των πολιτών, να πάει χαμένη αλλά και να επιδιώκουμε την δημιουργία καλύτερων συνθηκών και προοπτικών.

Ως εκ τούτου, με την παρούσα, ζητάμε τη λήψη απόφασης από την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας για την καθιέρωση της ημέρας του Αγίου Πνεύματος ως ημέρα αργίας (όπως έπραξε η Περιφέρεια της Κεντρικής. Μακεδονίας).

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις σχετικές σας ενέργειες.

Για τα Εργατικά Κέντρα
ΚΟΖΑΝΗΣ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ:
Αδάμ Ελευθέριος, Τσιλφίδης Αναστάσιος, Σιάκος Κωνσταντίνος,
Παπανδρέου Αθανάσιος , Χαραλαμπίδης Λάζαρος

Back to top button