Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Με απόλυτη επιτυχία το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ «Ορεστίς 2024» (φωτογραφίες – βίντεο όλη η εκδήλωση)

Με απόλυτη επιτυχία σε ένα κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο έλαβε χώρα το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ «Ορεστίς 2024»
Ο Μορφωτικός Σύλλογος «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού και τα Χορωδιακά Φεστιβάλ « Music Life» σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού, διοργάνωσαν το « 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ «Ορεστίς 2024» το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.
Την ελληνοκυπριακή αυτή Χορωδιακή συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ζήσης Τόλκος και κ. Αλεξάνδρα Βραγγάλα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κατερίνα Σιδοπούλου, κ. Βίκτωρας Χαριζόπουλος και κ. Διαμαντής Αδάμ, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου κ. Βασιλική Μπούκλα ,εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.
Στην όλη εκδήλωση, που φέτος ήταν ποιοτικά σαφώς αναβαθμισμένη συμμετείχαν 6 Ελλαδικές Χορωδίες και 6 Κυπριακές με περισσότερους από 500 Χορωδούς, οι οποίοι χάρισαν μοναδικές μουσικές , και όχι μόνο συγκινήσεις στο κοινό, το οποίο τους αντάμειψε με το θερμό χειροκρότημα του.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε δύο συναυλιακές ενότητες (πρωί – απόγευμα) το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού.
Συμμετείχαν τα ακόλουθα αξιόλογα Χορωδιακά σύνολα:
1η ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ώρα 10:00 π.μ
– Μικτή Χορωδία Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης
-Δημοτική Χορωδία ΄Εγκωμης
-Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων
-Ενόργανη Θρακική Χορωδία Ιστ. &Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδος
-Χορωδία Κανταδόροι του Ζήνωνα
– Χορωδία Ιστ. & Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδος
2η ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ώρα 18:30
– Χορωδία Μορφωτικού Συλλόγου «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού
-Δημοτική Χορωδία Πολεμιδίων
-Χορωδία « Λόγος & Μέλος» Σωματείου & Ιδρύματος “Παναγίας Σουμελά»
-Χορωδία « Ευαγόρας» Αμμοχώστου
-Χορωδία Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών
-Μεικτή Χορωδία Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη
Η εκδήλωση τιμής και Μνήμης για τα 50 χρόνια από την βάρβαρη εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, προσέφερε μοναδικές συγκινήσεις στο κοινό. Ο Πρόεδρος της Ορεστίδος Κωνσταντίνος Αδάμ, στον χαιρετισμό του είπε ότι « φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη βάρβαρη Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και από την παράνομη κατοχή του Βόρειου τμήματος της. Τιμούμε τα θύματα αυτής της εισβολής, τιμούμε αυτούς που πολέμησαν και έδωσαν το αίμα τους για την προάσπιση της, αισθανόμαστε ντροπή για αυτούς που με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους έδωσαν το άλλοθι στην Τουρκία για την εισβολή στην μεγαλόνησο και στηρίζουμε τους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού για λευτεριά και δικαιοσύνη στην Κύπρο. Χρέος συνειδησιακή αφύπνιση και οδυνηρή υπόμνηση διαρκούς δέσμευσης και ανεκπλήρωτης υποχρέωσης που συνοψίζονται στην φράση « Δεν ξεχνώ» αποτελεί για κάθε εξ Ελλάδος Έλληνα , η επίσκεψη στην Κύπρο. Δεν απαιτείται προσπάθεια για να αντιληφθεί ο επισκέπτης τις διαρκείς ιστορικές, εθνικές, συμβατικές, πολιτικές και ηθικές μας ευθύνες απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία. Μας τις υπενθυμίζει με σκληρό τρόπο ο Πενταδάκτυλος. Δυστυχώς»
Τέλος ο Πρόεδρος της Ορεστίδος ευχαρίστησε θερμά την ψυχή του οργανισμού Χορωδιακά Φεστιβάλ Music Live κ. Ζωή Κισκίνη για την άριστη συνεργασία τους, που δίνει την δυνατότητα της οργάνωσης τέτοιου μεγέθους Χορωδιακών φεστιβάλς, καθώς και τον Δήμο Άργους Ορεστικού για την καθοριστική βοήθεια του και σε αυτή την διοργάνωση /
Κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ ήταν η εμφάνιση της Χορωδίας « Ευαγόρας» Αμμοχώστου, τα μέλη της οποίας με εμφανή συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια, τραγούδησαν για την κατεχόμενη Αμμόχωστο, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού!
Μετά το τέλος της 2ης συναυλιακής Ενότητας τιμήθηκε ο Δήμος ¨Άργους Ορεστικού , στο πρόσωπο του Δημάρχου για την σημαντική συνεισφορά του στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Δίνουμε ραντεβού πλέον στο 22ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού, το οποίο θα λάβει χώρα το τριήμερο 28-30 Ιουνίου 2024, στα πλαίσια του εορτασμού των 40 Χρόνων ζωής του, με αναβαθμισμένες εκδηλώσεις!
Βίντεο από Ditikos Tipos
1η ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:


2η ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

 

 

 

 

Back to top button