ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Άργος Ορεστικό: Όλα έτοιμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο BAJA GREECE 2024 (πρόγραμμα)


Η αφρόκρεμα του offroad μηχανοκίνητου αθλητισμού θα βρίσκεται για πέντε ημέρες στο Άργος Ορεστικό

Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου BAJA GREECE 2024. Για πρώτη φορά το Άργος Ορεστικό φιγουράρει στο διεθνές καλεντάρι της FIA και υποδέχεται τα μεγαλύτερα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από όλο τον κόσμο. Στο Κύπελλο αλλά και στον Εθνικό Αγώνα, που ξεκινά την Τετάρτη, συμμετέχουν ομάδες από Σαουδική Αραβία, Ιαπωνία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Λιθουανία, Γαλλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Βουλγαρία και Τουρκία, ενώ δυναμική είναι και η παρουσία των ελληνικών ομάδων.

Μεταξύ των αγωνιζομένων, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον δύο φορές νικητή του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβα οδηγό Yazeed Al-Rajhi, ο οποίος έρχεται με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις τόσο στο Service Park, που φιλοξενείται και φέτος στον χώρο της Εμποροπανήγυρης, όσο και στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης στην καρδιά της πόλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024

Τετάρτη 22 Μαΐου: Τεχνικός και Διοικητικός έλεγχος οχημάτων και διαγωνιζόμενων και ελεύθερα δοκιμαστικά (11:00-17:00) σε διαδρομή στην Αμμουδάρα.

Πέμπτη 23 Μαΐου: Διοικητικός έλεγχος οχημάτων και διαγωνιζόμενων και επίσημα δοκιμαστικά (9:30-12:30) σε διαδρομή κοντά στο Βοτάνι. Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η Κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή πλησίον του Αεροδρομίου «Αριστοτέλης» και στις 20:00 θα λάβει χώρα η τελετή Πανηγυρικής Έναρξης του αγώνα στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης.

Παρασκευή 24 Μαΐου: Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 330 χλμ.

Σάββατο 25 Μαΐου: Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 230 χλμ. και τερματισμός του αγώνα στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν οι απονομές επάθλων στους νικητές στις 20:30.

Back to top button