ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Κώστας Θεολόγης: “Σημαντική επιτυχία για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό – Τεράστιο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία το Baja Greece”

Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της 11ης έκδοσης της Baja Greece και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής δουλεύουν σε αυτό το φιλόδοξο έργο ώστε να προσφέρουμε σε αγωνιστές, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, θεατές και χορηγούς μια παγκόσμιας κλάσης εκδήλωση.
Η Μπάχα Ελλάδα αποτελεί για πρώτη φορά μέρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάχα της FIA, αντικαθιστώντας την Ιταλική Μπάχα. Θεωρείται σημαντική επιτυχία για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό και την ίδια στιγμή αναμένουμε ότι αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.
Το κέντρο του αγώνα βρίσκεται στην πόλη «Άργους Ορεστικό» της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ολοκαίνουργιο κτίριο HQ 650τμ κατασκευάζεται ειδικά για την Baja Greece δίπλα στην περιοχή Service Park.
Στο αθλητικό κομμάτι του αγώνα προσπαθούμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στους αγωνιζόμενους.
Έτσι έχουμε δωρεάν πρόσβαση για Private Test, δωρεάν Shakedown και πολλές ανέσεις στο Service Park όπως δωρεάν παροχή ρεύματος και δωρεάν πλύσιμο αυτοκινήτου.
Στη φετινή διοργάνωση παρέχουμε 560χλμ Επιλεκτικών Τμημάτων για συνολικό δρομολόγιο 820χλμ. Αυτοί οι αριθμοί πιθανότατα τοποθετούν την Baja Greece ως το μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό γεγονός της σεζόν.
Απλά αναλογιστείτε το γεγονός ότι στο W2RC της Πορτογαλίας τον περασμένο Απρίλιο τα Επιλεκτικά Τμήματα ήταν 1035km σε 5 Στάδια ενώ εμείς εισάγουμε 560km σε μόλις 2 Στάδια.
Επίσης με υπερήφανοι παρουσιάζουμε το μακροβιότερο Επιλεκτικό Τμήμα που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα το οποίο θα είναι 162χλμ και αποτελείται από όλους τους τύπους εδάφους.
Από τα γρήγορα μέρη “στυλ ράλι” στα τμήματα “Pikes-Peak” που φτάνουν τα 1900 μέτρα υψόμετρο ακολουθούμενοι από στριφογυριστούς δασικούς δρόμους στο εμβληματικό βουνό που λέγεται “Vitsi”. Σίγουρα και ανεξάρτητα από την κατάταξη, θα είναι μεγάλο επίτευγμα για τις Ομάδες να τερματίσουν τον αγώνα. Θα χρειαστεί καλή μελέτη του δρομολογίου και εφαρμογή έξυπνης στρατηγικής.
Ως Διοργανωτές κινητοποιήσαμε σημαντικό αριθμό πόρων ώστε να παρέχουμε την ασφάλεια των ανταγωνιστών σε όλα τα Επιλεκτικά Τμήματα.
Το 2024 Baja Greece αποτελεί ορόσημο και για τα Bajas και Cross Country Rallies αφού θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά το ψηφιακό roadbook “IRIS” που μας παρέχει ο έμπιστος συνεργάτης μας GEOTR Μαζί με το παραδοσιακό GPS Safety system “ComBox” και τη λειτουργία υπέρβασης, είμαστε σίγουροι ότι το έργο των πληρωμάτων θα γίνει ευκολότερο.
Οι διοργανωτές της Baja Greece ανυπομονούν να υποδεχτούν όλους τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μια εκδήλωση που φημίζεται για την Ασφάλεια, το Motorsport Spirit και την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία
Ραντεβού όλοι στο Άργος Ορεστικό 22-25 Μαΐου.

Back to top button