Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

“Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” στην Καστοριά

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας του ΥΠ.ΠΟ. υλοποιεί και φέτος τη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με την διοργάνωση εκδηλώσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς συμμετέχει στην εν λόγω επετειακή δράση, διοργανώνοντας δυο εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 23 & 24 Μαΐου 2024.
1)Στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί βιωματική εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Στο Άλσος του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς: ανακαλύπτω τη βιοποικιλότητα στις φορητές εικόνες», που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού.
Στόχοι της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου, η γνωριμία με την έννοια της βιοποικιλότητας, καθώς και η διασύνδεση της φύσης και των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και την ζωγραφική των εικόνων. Η δράση θα ξεκινήσει στο δασάκι γύρω από το μουσείο, όπου οι μαθητές θα παρατηρήσουν και θα καταγράψουν φυτά και ζώα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιήγηση στην έκθεση του μουσείου που θα περιλαμβάνει παρατήρηση και συζήτηση σχετικά με τα υλικά κατασκευής των εικόνων. Τέλος, η δράση ολοκληρώνεται με μία δημιουργική δραστηριότητα που οδηγεί στην απόκτηση της εμπειρίας μιας ευχάριστης και εποικοδομητικής περιήγησης.
Απαιτείται κράτηση: 24670 88200
Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Μαΐου 2024.
9:00 έως 14:00
Υπεύθυνοι δράσης: Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς – Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς.
2) Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού Π.Ε. Καστοριάς σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς, θα υλοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Γνωριμία με την αρχαία Διοκλητιανούπολη και την αρχαία Ορεστίδα. Το τοπίο, οι πόλεις και ο άνθρωπος», που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού.
Βασικοί στόχοι της δράσης είναι η βιωματική γνωριμία με μία σημαντική πόλη της αρχαιότητας και η κατανόηση του ρόλου του περιβάλλοντος στην ίδρυση, στην ανάπτυξη και στην προστασία των αρχαίων πόλεων. Η δράση θα ξεκινήσει με την περιήγηση και ξενάγηση των μαθητών στον Αρχαιολογικό Χώρο της Διοκλητιανούπολης, και θα ολοκληρωθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού Π. Ε. Καστοριάς.
Απαιτείται κράτηση: 24670 88200
Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικός Χώρος Διοκλητιανούπολης.
Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Μαΐου 2024.
9:00 έως 14:00.
Υπεύθυνοι δράσης: Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς

Back to top button