ΚαστοριάΚοζάνηφωτορεπορτάζ

Στη Σιάτιστα τσούγκρισε τα αυγά ο Προοδευτικός (σειρά φωτογραφιών)

Μια καταπληκτική Κυριακή ζήσαμε όσες συμμετείχαμε στην εκδρομή με τον Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς.
Η ημέρα ξεκίνησε με τον εκκλησιασμό και την αρτοκλασία στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Σιάτιστα, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος τόνισε το έργο του Συλλόγου μας σε όλο το εκκλησιάσμα.
Ακολούθησε το τσούγκρισμα του αυγού στον αυλόγυρο της Εκκλησίας με τα εδέσματα του Συλλόγου μας και των κυριών της Ενορίας του Αγ. Νικολάου και τις ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε τον Χρήστο Καρακουλάκη για την ευγενική του ξενάγηση στην εκκλησιά της Αγίας Παρασκεύης , έναν ιερό χώρο από τον 1677 με τον ιδιαίτερο γυναικωνίτη του, το μικρό βαπτιστήριο και το ιερό δένδρο της ζωής .
Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο λαογραφικό Μουσείο που στήθηκε στην παραδοσιακή επισκέψιμη οικία Χρ. Τσιότσιου και στο εξαιρετικό αρχοντικό της Πούλκως .
Το μεσημέρι βρεθήκαμε στο αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής, όπου εκτίθενται ευρήματα των ανασκαφών της αρχαίας πόλης, που υπήρξε πρωτεύουσα ενός από τα ισχυρότερα βασίλεια της Άνω Μακεδονίας και της βασιλικής νεκρόπολης.
Μετά το γεύμα μας , απολαύσαμε τον καφέ μας και το παγωτό μας στο ειδυλλιακό περιβάλλον της Νεραϊδας με θέα την λίμνη Πολυφύτου και την γέφυρα των Σερβίων.
Ευχαριστούμε τον σεβασμώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο και όλη την ενορία για την φιλοξενία στην αρχοντική Σιάτιστα .
Ευχαριστούμε όλες τις κυρίες που συμμετείχαν στην ημερήσια εκδρομή μας και σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !
Νίνα Μπουρλή

 

Back to top button