ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

BAJA 2024: Η δράση ξεκίνησε – Όλα όσα έγιναν τη Day 2 (φωτογραφίες – βίντεο – ρεπορτάζ) !

Με νίκη ξεκίνησε ο Yazeed Al-Rajhi, μια… γκαζιά πίσω ο Πορτογάλος Joao Ferreira

Με τα επίσημα δοκιμαστικά στο χωριό Βοτάνι ξεκίνησε η δεύτερη μέρα του BAJA GREECE 2024, με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να ελέγξουν τα οχήματά τους και να προχωρήσουν σε τυχόν επιδιορθώσεις πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο service park η ενημέρωση και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των αγωνιζομένων.

Η δράση ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης δίπλα στο αεροδρόμιο «Αριστοτέλης» όπου τα 32 αγωνιστικά αυτοκίνητα έτρεξαν 4,5 χωμάτινα χιλιόμετρα για την κατατακτήρια ειδική διαδρομή που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα.

Μια διαδικασία που ανέδειξε νικητή τον σαουδάραβα Yazeed AL-RAJHI και τον Γερμανό συνοδηγό του Timo GOTTSCHALK από την Σαουδική Αραβία που αγωνίζονταν με TOYOTA HILUX OVERDRIVE και τερμάτισαν σε 03 λεπτά και 54.9 δευτερόλεπτα.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησαν οι Πορτογάλοι Joao FERREIRA και Filipe PALMERO με CAN-AM MAVERICK και χρόνο 04:00.1, 5.2 δευτερόλεπτα πιο αργοί.

Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Βέλγοι Ghislain DE MEVIUS και Johan JALET με G RALLY TEAM OT3 και στην τέταρτη θέση οι Γάλλοι Lionel BAUD και Lucie BAUD με G RALLY TEAM OT3 και χρόνο 04:04.1. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Ισπανοί Eduardo PONS και Jaume BETRIU με TAURUS T3 MAX και χρόνο 04:04.8.

Στον Εθνικό Αγώνα νικητής αναδείχθηκε ο Τούρκος Israfil AKYUZ με συνοδηγό τον Mert TEPE με CAN-AM MAVERICK και χρόνο 4 λεπτά, 9 δεύτερα και 4 δέκατα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Βούλγαροι Vladislav VELKOV και Nikolay NIKOLAEV με CAN-AM MAVERICK και χρόνο 04:10.8, ενώ στην Τρίτη θέση κυμάτισε η… γαλανόλευκη ομάδα του Ταξιάρχη Αδαμόπουλου και του Θεόδωρου Αργυρόπουλου που και αυτοί αγωνίστηκαν με  CAN-AM MAVERICK και έκαναν 04:21.4.

Η πρώτη βραδιά του BAJA GREECE 2024 ολοκληρώθηκε με την πανηγυρική έναρξη του αγώνα, όπου όλοι οι αγωνιζόμενοι παρέλασαν από την ειδική ράμπα στο πάρκο εθνικής Αντίστασης στο Άργος Ορεστικό, λαμβάνοντας τιμητικό μετάλλιο συμμετοχής στη διοργάνωση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο Παρασκευή όπου η δράση μεταφέρεται στην Μεσοποταμία στις οκτώ το πρωί. Τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε μια ειδική διαδρομή 151 χιλιομέτρων, την οποία θα επαναλάβουν στις δύο το μεσημέρι.

Παρασκευή 24 Μαΐου: Ειδική διαδρομή «Μεσοποταμία» 151 χιλιομέτρων με εκκίνηση στις 08:00 και επανάληψη στις 14:00.

 

Back to top button