Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Εκλογές στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Καστοριάς εκτός σχολικού ωραρίου και υβριδικά

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καστοριάς ενημερώνει ότι η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του Ενυδρείου Καστοριάς. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία η ΓΣ θα επαναληφθεί την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο στις 18:30 με οποιοδήποτε αριθμό παρόντων μελών.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης της Γενικής Συνέλευσης είναι:

  1. Εκλογή Προεδρείου της ΓΣ.
  2. Εκλογή Εφορευτικών Επιτροπών.
  3. Απολογισμός του ΔΣ (Διοικητικός, Οικονομικός).
  4. Έκθεση ελέγχου Ελεγκτικής Επιτροπής.
  5. Κριτική πεπραγμένων.
  6. Έγκριση πεπραγμένων.
  7. Ενημέρωση από τους αντιπροσώπους για τις εργασίες και τις αποφάσεις των ΓΣ της ΔΟΕ.
  8. Συζήτηση των προτάσεων της ΔΟΕ και των μελών του Συλλόγου, που θα μεταφέρουν οι αντιπρόσωποι στη ΓΣ του κλάδου.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 υβριδικά, δηλαδή και με δια ζώσης ψηφοφορία και ηλεκτρονικά.

Καλούνται όλοι/ες οι συνάδελφοι/ισσες που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς, αλλά και στις διοικητικές υπηρεσίες της Δ.Π.Ε. Καστοριάς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 από τις 12:00μμ έως τις 18:00 είτε ηλεκτρονικά είτε δια ζώσης προσερχόμενοι στον χώρο του Ενυδρείου. Διευκρινίζουμε ότι η δια ζώσης κάλπη, καθώς και η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα τρέξουν παράλληλα, δηλαδή θα ανοίξουν την ίδια ώρα (12:00μμ) και θα κλείσουν ταυτόχρονα (ώρα 18:00).

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στη δια ζώσης εκλογική διαδικασία γίνεται με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου (διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης).

Όσοι/ες συνάδελφοι/ισσες ΔΕΝ επιθυμούν να λάβουν κωδικό για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν ακόμα και την ημέρα εκείνη τον τρόπο που τους εξυπηρετεί περισσότερο για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα (ηλεκτρονικά ή δια ζώσης), να ενημερώσουν άμεσα και το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 23/05/2024 και ώρα 20:00 στο email του συλλόγου: sepekastorias@gmail.com για να εξαιρεθούν από τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα τακτοποιημένα μέσω της μισθοδοσίας μέλη. Tα μη οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, οι αποσπασμένοι και οι αναπληρωτές, με εφάπαξ εξόφληση της συνδρομής (33€ για μόνιμους και 20€ για τους αναπληρωτές) την ημέρα της εκλογοαπολογιστικής ΓΣ. Όσοι/ες συνάδελφοι/ισσες δεν μπορέσουν να παρευρεθούν την Τετάρτη 29/05/2024 στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, θα μπορούν να πληρώσουν τη συνδρομή, προκειμένου να ψηφίσουν, και την ημέρα των εκλογών στο εκλογικό κέντρο (Ενυδρείο), που θα προσέλθουν να ψηφίσουν, έχοντας δικαίωμα συμμετοχής μόνο στη δια ζώσης διαδικασία ψηφοφορίας.

 Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη, διότι έτσι διασφαλίζεται η περιφρούρηση των δημοκρατικών μας κατακτήσεων και, ιδιαίτερα στις μέρες μας, μέσω της καθολικής συμμετοχής αφαιρείται η δυνατότητα της απαξίωσης του κλάδου.

 

Back to top button