ΕλλάδαΚαστοριά

Πριν τον δούμε στο River Party: Ο Χρήστος Μάστορας ξεκίνησε γυρίσματα ως Στέλιος Καζαντζίδης στην νέα ταινία “Υπάρχω” (φωτο)

Ο Χρήστος Μάστορας είναι ο πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του πολύπειρου Γιώργο Τσεμπερόπουλο “Υπάρχω” και έχει θέμα τη ζωή του εθνικού μας τραγουδιστή Στέλιος Καζαντζίδη

Η πιο φιλόδοξη ελληνική παραγωγή της χρονιάς ξεκίνησε γυρίσματα αυτήν την εβδομάδα.

Ο λόγος για την ταινία “Υπάρχω”, την κινηματογραφική βιογραφία του λαϊκού τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, τον οποίο ενσαρκώνει ο γνωστός μουσικός καλλιτέχνης Χρήστος Μάστορας. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο πολύπειρος  (“Ο Εχθρός μου”, “Πίσω Πόρτα”, “Μέγαρα”), ενώ το σενάριο υπογράφει η Κατερίνα Μπέη (“Ευτυχία”, “Φόνισσα”). Μια παραγωγή της Tanweer.

Το “Υπάρχω” αποτελεί τη “συγκινητική ιστορία ενός παιδιού μιας οικογένειας προσφύγων του Πόντου που κατάφερε να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει χάρη στο τεράστιο ταλέντο του και κόντρα σε κάθε κοινωνική και προσωπική δυσκολία. Μουσική, έρωτες, οικογένεια, φίλοι, ψάρεμα, δημιουργία, μπράβοι της νύχτας, φανατικοί θαυμαστές, μεγάλες διαμάχες, δημιουργούν το ψηφιδωτό της ζωής του. Μία ταινία – αφιέρωμα σε έναν μεγάλο τραγουδιστή, που η φωνή του ‘μίλησε’ στις καρδιές όλων των Ελλήνων, ανά τον κόσμο, τον Στέλιο Καζαντζίδη – για όσους τον αγάπησαν, και όσους θέλουν να τον γνωρίσουν”.

Ο κ. Τσεμπερόπουλος σημειώνει σχετικά: “Σε αυτήν την ταινία θα προσπαθήσω να αγγίξω την ψυχή του ανθρώπου που με τα τραγούδια του μίλησε σε εκατομμύρια άλλες. Με τη δύναμη και τη μαγεία της φωνής του άνοιξαν όλες οι πόρτες για τον ίδιο και για τους γύρω του. Όμως η οικογένεια, οι έρωτες, οι διεκδικήσεις, η τεράστια απήχησή του, δεν άφηναν περιθώρια ευτυχίας για τον ίδιο.

Στην ταινία βλέπουμε να γεννιούνται μερικά τραγούδια ορόσημα για τους Έλληνες, που ακόμα τα τραγουδάμε και τα χορεύουμε στις παρέες και τα γλέντια μας. Παράλληλα βλέπουμε τη χώρα να αναπτύσσεται και να μεταλλάσσεται, τον κόσμο να περνάει από τη φτώχεια σε μια καινούρια εποχή που ξεφεύγει χωρίς μέτρο, προσφέροντας μια ματιά στις αρχές της σημερινής μας εξέλιξης.

Κινηματογραφικά, η ταινία είναι κυρίως πάνω στους χαρακτήρες και την αλήθεια τους. Καθώς περνούν τα χρόνια, τα ντεκόρ και τα ρούχα αλλάζουν ραγδαία και χωρίς να τα περιγράφουμε, τα αισθανόμαστε να γεμίζουν αντικείμενα, νέα υλικά και χρώματα. Θα μπούμε σε χώρους και καταστάσεις που όλοι έχουμε δει στις κλασικές ασπρόμαυρες ταινίες, και θα κινηματογραφήσουμε με όλα τα μέσα του σήμερα τα παρασκήνια της γένεσης των πρώτων μεγάλων τραγουδιστών του ελληνικού σταρ-σύστεμ.

Η μεγάλη πρόκληση του εγχειρήματος βέβαια, είναι να αγαπηθεί ξανά ο Στέλιος Καζαντζίδης σαν ήρωας της συγκεκριμένης ταινίας”.

Εκτός από το Χρήστο Μάστορα, στο “Υπάρχω” πρωταγωνιστούν ακόμα οι: Κλέλια Ρένεση, Ασημένια Βουλιώτη, Αγορίτσα Οικονόμου, Δημήτρης Καπουράνης, Άννα Συμεωνίδου, Γιώργος Καραμίχος, Νίκος Ψαρράς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Εγγλέζος, Γιώργος Γάλλος, Μαρία Φιλίππου, AλέξανδροςΜπουρδούμης, Διαμαντής Καραναστάσης κ.α.

Το “Υπάρχω” κυκλοφορεί 19 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους

Φωτογραφίες από Tanweer της Μαριλένας Αναστασιάδου

athinorama.gr

Οι “Μέλισσες” στο River Party

Back to top button