Καστοριά

Το ΠΑΣΟΚ Καστοριάς για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Για άλλη μία φορά γίναμε μάρτυρες – θιασώτες μίας ακόμη θεατρικής παράστασης του Π/Θ κατά την επίσκεψη στο Νομό μας στις 21-05-2024.

Αφωνία ιδεών, προτάσεων, προοπτικής καθώς κι εσωτερικής κι ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης. Σ’ έναν Νομό ο οποίος βρίσκεται ΣΤΑΘΕΡΑ σε παρακμή, με τη γουνοποιΐα ουσιαστικά θνήσκουσα, τον Πρωτογενή και Δευτερογενή Τομέα σε μηχανική υποστήριξη και μία ασθμαίνουσα τουριστική πολιτική, εμφανίζεται ως «γνώστης» των προβλημάτων και ζητά την εμπιστοσύνη για διατήρηση της «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ».

Προκαλεί τουλάχιστο θυμηδία, το περισσότερο οργή.

Μία κυβέρνηση η οποία διαρκώς ενισχύει τη μονοκεντρικότητα μέσω της παρασιτικής επιτελικότητας δε μπορεί να εξασφαλίσει την Περιφερειακή αρμονία. Ο Π/Θ βρισκόμενος μέσα στη δύνη της πολιτικής ελλειματικότητάς του κομματοκρατικού συμπλέγματος, περιφρορούμενος μιντιακά, επέδειξε την αλαζονεία του και το ναρκισσισμό του με τη σιγουριά του «δεδομένου», του «προπυργίου» της Ν.Δ.

Λειτούργησε περισσότερο ως ηγεμόνας που αρέσκεται σε επαιτείες και παρακλήσεις, παρά ως ηγέτης με σχέδιο. Με κάποιες ανέξοδες εθνικές παρόλες, και με λόγια παρηγορητικά παρά οραματικά.

Το γραφειοκρατικό σύστημα – Μαξίμου που έχει δομήσει, δε μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις δημιουργικές προκλήσεις του Νομού μας. Οι ρυθμοί και οι ορίζοντες των πολιτικών ελίτ που κυβερνούν τη χώρα είναι πολύ αργοί και μυωπικοί, ενώ οι ρυθμοί της ιστορίας και της οικονομίας είναι πολύ γρήγοροι.

Το ιστορικό αίτημα για την Ελλάδα είναι η Περιφερειοποίηση του Κράτους για να καλυφθεί η μεγάλη ιστορική καθυστέρηση.

Το υπάρχον κυβερνητικό προσωπικό με τον προϊστάμενό του δε μπορεί να το πράξει.

Η αποκέντρωση, η περιφερειακότητα, η αποσυγκέντρωση εξουσιών σε συνεργασία και όχι σε εξάρτηση από την κεντρική εξουσία που πρώτο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έφερε στην ημερήσια διάταξη της χώρας είναι η μόνη διέξοδος.

Ευτυχώς, όμως, ο λαός έχει μνήμη του ιστορικού κύκλου αλλά και κρίση, γνώμη για την ανικανότητα, την ανευθυνότητα των προϊόντων, των υπό προϊόντων ενός κατεστραμμένου κυβερνητικού συστήματος και της ηγεσίας της.

Συνεπώς ο Π/Θ με τη σύντομη επίσκεψη του επικύρωσε για άλλη μία φορά, την άγνοιά του για τις αγωνίες των συμπολιτών μας, άγνοια για την Περιφέρεια ως σύστημα διακυβέρνησης, το πλέον μοντέρνο μοντέλο διακυβέρνησης πανευρωπαϊκά – για να είμαστε κι ευρωπαϊστές. Στην άγνοιά του αυτή σαφώς και τα τοπικά στελέχη της παράταξής του έχουν ευθύνη.

Έστησε μία παράσταση μέσω της ιδρυματοποίησης του λαού δίχως να «κόψει» εισιτήρια.

Δυστυχώς, γι’ αυτόν και τους συνδαιτυμόνες του δεν είχε απαρτία!!!!

Η Γραμματέας Ν.Ε.
Βάσω Μαλέα

Back to top button